Elsőkből utolsók

2008. május 7., szerda, Világfigyelő

A parlamenti többség elvesztésével járó fokozódó bizonytalanság ,,hatással lesz a Magyarországról az Európai Unióban alkotott képre" — vélte tegnap Brüsszelben kiadott közleményében Szájer József, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője.

,,A nemzeti érdekérvényesítő képesség alapvető feltétele a kiszámíthatóság és megbízhatóság, amely azonban eddig sem jellemezte — a koalícióban működő — kormányzatot. Most, hogy a kormány parlamenti többség nélkül maradt, Magyarországnak még rosszabb feltételekkel kell majd számolnia a felzárkózásban, vagy akár az uniós pénzek megszerzéséért folytatott versenyben" — állította a néppárti politikus. ,,Hat év szocialista-szabaddemokrata kormányzást követően mára mindenki számára nyilvánvaló, hogy Magyarországot a Gyurcsány Ferenc vezette kormány zsákutcába vezette. Az Európai Unióban az újonnan csatlakozó tagállamok közül elsőkből utolsók, éllovasból sereghajtók lettünk" — áll a közleményben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2008-05-07: Világfigyelő - x:

Pálinkás Józsefet választották az MTA új elnökévé

Pálinkás József akadémikust, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Kara dékánját választották meg a Magyar Tudományos Akadémia új elnökévé az MTA 178. közgyűlésén — jelentette be tegnap Szász Domokos akadémikus.
2008-05-07: Világfigyelő - x:

Jövőben döntenek az euró bevezetéséről

Magyarország 2009-ben nevezheti meg az euró bevezetésének céldátumát — mondta Göncz Kinga külügyminiszter. Magyarország rendkívül intenzíven dolgozik a konvergenciaprogramnak megfelelő reformokon.