Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az utca hangja

2016. június 10., péntek, Nyílttér

FÁBIÁN MATILD, Sepsiszentgyörgy. Az idén részt vettem az uzoni Tatrangi Sándor-iskola ünnepén, és amit láttam, azt mindenkinek figyelmébe ajánlom, mert van, amit onnan tanulni. A szervezés, az előadások, a gyermekek megjelenése, viselkedése, az iskola berendezése, a programok, minden kifogástalan és gyönyörű volt, tisztelet és elismerés illeti érte Szabó Margit igazgatónőt és a tanári gárdát.

 

Megszervezték a hagyományőrző versenyt, amelynek során a gyermekek elmentek a falusi öregekhez, leírták, levetítették a régi népszokásokról elmondottakat, és az is ritka manapság, ahogy ezek a diákok csendben ülnek az előadásokon, odafigyelnek a pedagógusokra, és a kézmozdulatból is értenek. Köszönni is tudnak, tisztelettudóan előreengedik a felnőtteket, ilyen városon már alig van. Az iskola is nagyon barátságos, szép, tiszta, régi kézimunkákkal és a gyermekek műveivel díszítették, szemlátomást mindenki jól érzi magát benne, még a hozzám hasonló alkalmi látogató is.
ÚJFALVI ISTVÁN, Sepsiszentgyörgy. A városvezetés sem tavaly, sem idén nem tervezett szúnyogirtást. Tavaly ilyenkor egy nyíregyházi lapban olvastam, hogy megtörtént az első szúnyogirtás, amelyet később több is követett. Közös unió, de más város, más városvezetés, ahol a lakókat nem nézik áldozatoknak! Cinikus hozzáállás vezetőink részéről, hogy állítólag panaszra lépnek fel, amikor mindenki tudja, hogy májustól novemberig életveszélyes Sepsiszentgyörgy szúnyogszempontból. Késő délután nem lehet a parkban egy percet sem ülni, nem beszélve más helyekről. Szúnyogháló, szúnyogriasztó, spray stb. a sepsiszentgyörgyiek mindennapos fegyvere. Vendégeink előtt szégyenkezünk mások felelőtlensége miatt. Hol vannak az átkos 80-as évek, amikor a lépcsőházak alagsorát is permetezték?! Most, amikor világméreteket ölt a szúnyogveszély, nagy felelőtlenség, ami ez ügyben Sepsiszentgyörgyön történik! Felelős városvezetés panasztevés nélkül is elsőrendű feladatának tekintené az irtást, hiszen a lakosság számára fontos. De a helyi és országos szinten is semmibe vett lakosság csak szavazni jó. Arra van pénz, hogy a lakásokat járó kampányfutárokat fizessék, szúnyogirtásra nincs...
JOSEPH OTTONELLO, Sepsiszentgyörgy. Olasz vagyok, de az év legnagyobb részét Sepsiszentgyörgyön töltöm, mert a feleségem idevalósi. Elégedetlenségemet akarom kifejezni az utak állapota miatt abban a reményben, hogy üzenetem eléri az illetékes helyi hatóságokat. Az elmúlt két évben minden utca fel volt törve a városban, a javításokat elkezdték és nem fejezték be, még a felmart négyzet alakú lyukakat is rendszeresen úgy hagyják napokig, és aki autóval jár, azt kockáztatja, hogy komoly meghibásodás éri a felfüggesztést, lengéscsillapítókat, gumikat. Tegyük fel, hogy sürgősségi helyzet adódik: sem a tűzoltó, sem a mentőkocsi nem tud ezeken az utakon gyorsan a tűzhöz, beteghez, kórházba érni. Legalább egy kicsi kavicsot tennének a gödrökbe az útfenntartók ideiglenes megoldásként! De nem történik semmi. Még egy jelzőtáblát sem tesznek ki, hogy vigyázzon, aki arra jár. Hát ki felel ezért a helyzetért? Bármely más országban jártam, ilyent nem láttam. Bárhol máshol beperelnék a felelősöket, mert ez merénylet a közbiztonság ellen. De itt senki sem panaszkodik, nem ír beadványokat, nem emlékezteti a hatóságokat, nem tiltakozik a polgármesternél. Pedig ez a helyzet egyetlen dolgot mutat: azt, hogy valakik nem tudnak vagy nem akarnak rendesen dolgozni. És emiatt el kell távolítani azokat, akik e szégyenletes állapotról tehetnek. Azonnal.
Gáll I., Sepsiszentgyörgy. Az Egészség sétányon az új villanyoszlopokat a régiek mellé tették. Az egyik villanyoszlopot az 5-ös tömbház előtt helyezték el, de a 6-os tömbháznál már az úttest túlsó felén van, ahol a fák ágai eltakarják a világítást. Szeretnénk megkérni az illetékeseket, hogy vágjanak le a fa lombkoronájából, hogy ha este kell járni-kelni, lássunk is valamit...

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2016-06-10: Magazin - :

Összművészeti fesztivál Torockón

A Double Rise Fesztivál részleteiről szerdai sajtótájékoz­tatójukon számoltak be a szervezők. Gondi Mátyás fesz­tiváligazgató, a szervező Pro Pátria Egyesület elnöke elmondta, a helyszín kiválasztásánál a falu adottságai­ra voltak tekintettel, de arra is figyeltek, hogy Torockó – magyar lakossága ellenére – szórványtelepülésnek számít, és nagy szüksége van az efféle rendezvényekre. Hozzátette, a hely vonzereje, a fellépők kíváncsisága is segített abban, hogy erős zenei programmal mutatkozhat be a Double Rise Fesztivál.
2016-06-10: Nyílttér - :

Az érzékek zöld ösvényén

A nemzetközi gyermeknap alkalmából, június elsején került sor  a Polgár-Társ Alapítvány és a Mol Románia által a Zöld Övezetek Program részeként támogatott, Az érzékek zöld ösvénye című pályázat által megvalósított interaktív tankert felavatására, amelyet a pályázó LAM Alapítvány és a sepsiszentgyörgyi Gulliver Óvoda munkatársainak odaadó munkája hozott létre.