Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Díjazott mikós diák

2016. június 11., szombat, Közélet

A nemzeti összetartozás napja alkalmából  Kádár  Fruzsina, a Székely Mikó Kollégium VIII. osztályos diákja Ferencvárosban átvette a Magyar Nyelvért Barabás Samu Emlékdíjat. A díjra Sepsiszentgyörgy önkormányzata javasolja évente azt a végzős gimnazistát, aki adott tanévben legtöbbet tett az anyanyelvért.

 

Kádár Fruzsina a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakaszán I. helyezést ért el, az országos döntőn II. díjat kapott, az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra  Nemzetközi Tantárgyverseny Miskolcon megrendezett szakaszán I. helyezett, ugyanott a vers- és prózamondó kategóriában a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének különdíjában részesült. A mikós diák a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny országos szakszáról II. díjjal tért haza, a Budapesten megrendezett Kárpát-medencei döntőn III. díjban részesült. Felkészítő tanára Kedves Laura. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1090
szavazógép
2016-06-11: Közélet - Szekeres Attila:

Média a családért

A legjobb, ami történhet az emberrel, az, hogy jól működő családban éli életét – fogalmazható meg annak a műhelygyakorlatnak a tanulsága, amelyet a magyarországi Média a Családért Alapítvány szervezésében a dálnoki Gaál-kúriában kialakított Barabás Miklós Központban tartottak szerdán és csütörtökön. A szervezők ezt az üzenetet igyekeztek átadni Kárpát-medencei magyar újságíróknak azzal a céllal, hogy közléseikben fektessenek hangsúlyt a pozitív példákra.
 
2016-06-11: Közélet - :

Felvételi szakiskolába

Hétfőtől lehet beiratkozni a hároméves szakiskolai osztályokba, aki nem jut be, illetve nem jelentkezik, az augusztusi, második szakaszban iratkozhat az üresen maradt helyekre.