TollraforgóKisember bosszúsága

2008. május 9., péntek, Nyílttér
Kisember még kisebb pénztárcájú, pályakezdő, ifjú házas gyermeke lakást akar vásárolni. Kölcsönre van szüksége, bankot választ.

Van belőlük bőven, egyikről ezt, másikról azt hallja, a kamatok után érdeklődik, és dönt. Tájékoztatják, hogy milyen hivatalos okiratokra van szüksége a kölcsönhöz, beszerzi, visszamegy, és egy másik tisztviselő közli, ennyi nem elég. Elmegy, intézkedik, hozza a kért papírt, újból más tisztviselő, aki sajnálattal közli, hogy elírták a szerződést, az szerepel benne, hogy a részleteket a lakás eladója fizeti. Újraszerkesztik, közben lejár a nehezen beszerzett munkahelyi igazolás szavatossági ideje, a főnök napokig nem elérhető, várni kell az újabb igazolásra. Ez is megvan, megkötik a szerződést, beköltöznek, törlesztik a részleteket. De mert a lakás jelzálog tárgya, élet- és balesetbiztosítást kötnek, soha nem lehet tudni, történhet valami előreláthatatlan, és a kölcsönt akkor is fizetni kell. Bekövetkezik, amitől tartottak, gépkocsibalesetet szenvednek törésekkel és azt követő rengeteg bosszúsággal. A bank megint tájékoztat, az a biztosítás nem az a biztosítás, amire számítanak, nincs kártérítés. A sérült meggyógyul, fizeti a kölcsön részleteit, nagyobb lakásba akar költözni. Újból dolga akad a bankkal, egy év után derül ki, hogy mégis jogosult lett volna baleseti kártérítésre, de ezt egy megint másik tisztviselő mondja azután, hogy lejárt a kárigénylési határidő. Kisember még kisebb pénztárcájú, pályakezdő, ifjú házas gyermeke a fejét fogja, és csak ámul, hogy ilyen dolgok is megeshetnek. Pedig ő azt hitte, ezekben a bankpalotákban nem csak a fizetések magasak, hanem a szolgáltatások minősége is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2008-05-09: Nyílttér - Fekete Réka:

Vissza a Balkánra (Tollraforgó)

Mióta uniós állam vagyunk, mehetünk Európába kezeltetni magunkat, de jobb, ha itthon maradunk, és nem kísértjük az ördögöt azzal, hogy európai egészségügyi biztosítókártyánk birtokában úgy gondoljuk, nyitott az út a gyógyulás felé az uniós országok bármelyikében.
2008-05-10: Közélet - Magyari Lajos:

Ahol a nemzet szíve dobban

Félmillió ember egy páros hegy nyergében, a Kissomlyó és a Nagysomlyó között, szemben a Hargitával, Csíksomlyó mítoszokkal, legendákkal, hittel megszentelt térsége fölött.