Elhalálozás

2016. július 20., szerda, Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága jó gyermekünk, testvérünk, rokonunk, barátunk,
SZABÓ MELINDA
életének 35. évében elbúcsúzott tőlünk.
A Mindenható Úristent kérjük, fogadja be örök fényébe az ő lelkét.
E drága ember földi maradványainak elhantolására július 21-én 16 órakor kerül sor a szemerjai új református ravatalozóháztól.
Részvétfogadás 21-én egy órával a szertartás előtt.
Emléke legyen áldott.
4293520
 
Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi
BÖLÖNI JÓZSEF
életének 92. évében csendesen elhunyt.
Temetése 2016. július 22-én, pénteken 16 órakor lesz a közös temető ravatalozóházától. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4293506
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, após, apatárs, sógor, unokatestvér, keresztapa, rokon, jó szomszéd, a bikfalvi születésű
id. ÁBRAHÁM GYÖRGY
életének 71., házasságának 46. évében 2016. július 19-én rövid szenvedés után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait július 21-én, csütörtökön 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a családi háztól a bikfalvi református temetőben.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes!
A gyászoló család
du.
Részvétnyilvánítás
A bőrgyógyászat munkaközössége fájdalommal búcsúzik FARAGÓ IBOLYA kolléganőjüktől, és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.
4293505
köszönetnyilvánítás
Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik drága halottunk, ­TOMPA GIZELLA
(szül. FERENCZ) temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek, és mély fájdalmunkban osztoztak.
A gyászoló család
4293507
Megemlékezés
Fájó szívvel emlékezünk NYÁRÁDI ­ROZÁLIÁRA halálának negyedik évfordulóján. Emlékét szívünkben őrizzük. Pihenése legyen csendes.
Szerettei
4293519
Az én időm hamarabb lejárt, mint szerettem volna, bocsássatok meg, nem tehetek róla. Megpihent a jó anyai szív, áldás és hála övezi a sírt. Összetört és fájó szívvel emlékezünk drága jó testvérünkre, a bölöni BENŐ ILONKA (szül. NAGY) tanítónőre, akit hat éve tragikus körülmények között elsodort az ár, valamint drága jó édesanyámra, NAGY ILONÁRA (ICU) halálának 19. évfordulóján. Drága jó Istenünk, öleld át helyettünk, mert csak te tudod, mennyire hiányzik nekünk, és hisszük, hogy majd egykor találkozunk velük. Nyugodjanak békében.
Testvére, Etelka
17843
Iszonyú fájdalmat hagytál magad után, úgy mentél el, hogy el sem búcsúztál. Fájó szívvel emlékezünk a kőröspataki
ifj. LENGYEL JÓZSEFRE halálának 7. évfordulóján. Drága gyermekünk, pihenj békében.
Bánatos családja
4293480
Fájó szívvel emlékezünk a bikfalvi
ZÁTYI SÁNDORRA halálának ötödik évfordulóján. Jósága és szeretete szívünkben örökké élni fog. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4293513
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2016-07-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Családi nap Sepsiszentgyörgyön
Másodszor szerveznek Családi napot Sepsiszentgyörgy főterén: ezúttal hétköznap, csütörtök  délután várják a gyerekeket a foglalkozásokra, amelyen a főszereplő a vonat, különösen Krauss, az igazi gőzmozdony.
Június 21-én, csütörtökön 17 órától az Erzsébet park szélén, a szökőkútnál tartják a második Családi nap foglalkozásait, amelyekkel ezúttal főleg a fiúkat szólítják meg, ugyanis a Sikló Egyesület 2–3 évesektől  egészen a tizenévesekig, széles korosztálynak szóló vasutas játékokat szervez. A kicsiknek favonat-játékok, a nagyobbaknak elektromos, távirányítós modellvasút jellegűek állnak rendelkezésre, az egyesület tevékenységén keresztül a Kovászna–Kommandó erdei vasutat szeretné népszerűsíteni. A Kommandón található műemlék mozdony, Krauss történetét mesélik el a papírszínházas foglalkozáson: hogyan készült, miként került Erdélybe, milyen munkát végeztek vele, de a Sikló működési elvéről is szó lesz. A mesék között közösen alkotnak a résztvevők, lesz vonatfestés, gyapjúfüst, vonatos emléklap készítése. A foglalkozásokat Demeter Éva múzeumpedagógus és Papucs András vezeti. A program 17 órakor Krauss, egy igazi gőzmozdony papírszínházi meséjével kezdődik, majd közös alkotást követően román nyelven mesélik el a történetet. Ezután vonatos emléklapot készítenek kollázstechnikával.
Eső esetén június 22-én, pénteken kerül sor az eseményre.
2016-07-20: Sport - :

Hokiverbunk Sepsiszentgyörgyön (Jégkorong)

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia ma délután Sepsiszentgyörgyön toboroz. A hokiverbunk három sztármeghívottja a csíkszeredai Sofron István, a gyergyószárhegyi Becze Tihamér és a csíkszeredai Bartalis István, célja, hogy minél több gyerekkel próbálják megkedveltetni a jégkorongot, Székelyföld egyik legnépszerűbb sportágát.