Ötszáz pedagógust kárpótolnak

2008. május 17., szombat, Közélet
Pert nyert a Kovászna Megyei Tanügyi Szabad Szakszervezet hatvan háromszéki pénzügyi oktatási központ ellenében, miáltal négyszázkilencvenöt pedagógus három évre visszamenőleg megkapja azt az elmaradást, ami a régiségpénz téves kiszámításából származik.

Az érintetteket 1997-től bérezik hibásan, de csak három évre kárpótolhatják őket. Ezt már tavaly is megtehették volna, amikor az országban legalább tíz megyében törvényszéki végzés született erről a pedagógusok javára — tájékoztatott Nagy Gábor, a szakszervezet megyei elnöke. A bizalmi szerint a bérek újraszámítását peren kívül is lehetett volna rendezni, de erre nem volt hajlandó a tanfelügyelőség, a prefektúra és a társadalmi párbeszéd csoport sem támogatta a kérdés megoldását. A csütörtökön hozott törvényszéki döntés értelmében az érintett pedagógusok egyenként átlagban 1800 lejt kapnak jogorvoslásul, a teljes összeg 491 000 új lej. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 674
szavazógép
2008-05-17: Közélet - x:

Levél a 80 éves Domokos Gézához

Kedves Géza, egy éve nem vagy közöttünk, most lennél nyolcvanéves, ha élnél. Kissé bizonytalan vagyok e levelet illetően, nem tudom, miféle címzést írhatok a borítékra. Remélhetőleg, ha szellemed egy bárányfelhőről figyel bennünket, felvidul.
2008-05-17: Közélet - x:

Műemlékmentés Bibarcfalván

A harangtoronnyal kezdték a református műemlék templom tatarozását.