Unitárius asszonyok találkozója

2008. május 17., szombat, Közélet
A Háromszék—Felsőfehéri Egyházkör 2008-as köri nőszövetségének színhelye Kökös. Május első szombatján a háromszéki kör asszonyai találkoztak Kökösben.

A húsz egyházközségből ötvenen vettek részt, és a helyi református asszonyokat is meghívták erre a szép ünnepélyre. A kedves fogadtatás után a zászlóanyák bevonultak a templomba. Ez évben csak Sepsiszentgyörgy, Nagyajta, Brassó, Felsőrákos, Kökös nőszövetségének zászlói díszítették a templomot a délelőtti áhítat, majd a 11 órától kezdődő istentisztelet alatt. Az áhítatot Mátéfi Tímea, az istentiszteletet Fülöp Júlia teológiai hallgató végezte. A nők a közösség megformálói, éltetői — hangsúlyozta Szabó Magda főtisztelendő asszony. — Ezen a napon asszonyaink, Máriák és Márták okultak egymás munkáiból, tapasztalatokat szereztek a színes tevékenységi beszámolókból. Jövőben Sepsiszentkirály lesz a vendégfogadó egyházközség.

Adorjáni Gyöngyvér, Sepsiszentkirály

Sepsiszentkirály
Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2008-05-17: Közélet - x:

Dicséret a Színjátékforgón

A sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskola színjátszó csoportja Budapesten a Ferencvárosi Művelődési Központban lépett fel a középiskolások számára szervezett Színjátékforgó nevű rendezvényen, ahol budapesti, horgosi, kanizsai, helmeci diáktársaikkal mérkőztek meg, s a zsűri dicsérő oklevéllel jutalmazta előadásukat.
2008-05-17: Világfigyelő - x:

Tannyelvi dilemma előtt a kárpátaljai magyar szülők

Egyre égetőbbé kezd válni a kárpátaljai magyarság körében az a kérdés, hogy a szülők magyar vagy ukrán iskolába írassák-e gyermeküket.