Nem lép fel többé az LGT

2016. szeptember 6., kedd, Magazin

Presser Gábor vasárnap jelentette be, hogy az együttes nem koncertezik Somló Tamás nélkül, így többé nem lépnek fel együtt – írj a Magyar Nemzet Online (mno.hu).

  • Somló Tamás, Karácsony János,  Solti János és  Presser Gábor.Forrás: koncert.hu
    Somló Tamás, Karácsony János, Solti János és Presser Gábor.Forrás: koncert.hu

Presser Gábor, az LGT egyik alapítója vasárnap Facebook-posztban oszlatta el a kétségeket afelől, zenél-e még valaha közönség előtt az együttes. Somló Tamás halálát követően sokan reménykedtek benne, hogy a csonka LGT azért még fellép majd, de Presser most kiegyenesítette a kérdőjelet. „Bármennyire is nehéz ezt kimondani, leírni, de mi hárman, Karácsony János, Presser Gábor és Solti János, az LGT tagjai azt szeretnénk tudatni azokkal, akiket érdekel, akik szerették a zenénket, dalainkat, hogy Somló Tamás halála után zenekarunk többé nem lép fel. Tomit nem lehet pótolni, és mi nem is gondolunk semmi ilyesmivel próbálkozni. Köszönetet mondunk mindazoknak, akiktől a hosszú évek alatt szeretetet, biztatást kaptunk, azoknak, akik segítették munkánkat, akik eljöttek a koncertjeinkre, akik hallgatták, tudták a dalainkat, akik gyűjtötték a felvételeinket. Csodálatos volt nektek játszani” – írta Karácsony János, Presser Gábor és Solti János.
Somló Tamás július 19-én rákbetegség következtében hunyt el, 68 éves volt. Másnap rajongók, barátok százai búcsúztatták az LGT egykori legendás koncerthelyszínén, a Tabán-dombon, július 21-én a Kozma utcai izraelita temetőben helyezték végső nyugalomra.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 101
szavazógép
2016-09-06: Sport - :

Berkiről nevezik el a lólengés egyik elemét (Torna)

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián tornászról nevezik el a lólengés egyik elemét. „2008-ban mutattam be először a Thomas-orsót kápán. Londonban ezzel kezdtem a gyakorlatomat. Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el róla, talán a legnagyobb dicsőség pályafutásában” – írta közösségi oldalán a 31 éves Berki. A Thomas-orsó jövőre már Berki-elemként szerepel a szakági kódban, és E-értékű erősséget kapott, ez pedig plusz egy tizedpontot jelent.
2016-09-06: Magazin - :

Filmgalopp Erdélyben

Nyolc kisjátékfilm vesz részt a Filmgalopp elnevezésű erdélyi rövidfilmes versenyen, amelyet második alkalommal hirdetett meg az erdélyi Filmtett Egyesület.