Ellene, csak úgy

2016. szeptember 8., csütörtök, Közélet

Megbukott egy határozattervezet a sepsiszentgyörgyi tanács keddi rendkívüli ülésén, mert a testület két SZDP-s tagja minden magyarázat és indoklás nélkül ellene szavazott. Egy módosításról van szó: a magyar pártok székházául szolgáló Beör-palota egyes helyiségeiből a Magyar Polgári Párt kiköltözne, az Erdélyi Magyar Néppárt pedig ugyanoda beköltözne, szintén bérlőként.

A csere ellen senki nem emelt kifogást, az új SZDP-s tanácstag, Adrian Cochior az épület „történelmi eredetét” firtatta, illetve arra volt kíváncsi, hogy milyen állapotban van, ki fogja megjavítani és milyen pénzből. Válaszul Sztakics Éva alpolgármester közölte: az ingatlan nem szorul tatarozásra, használható, a bérleti díjat és a fenntartási költségeket eddig is az ott működő szervezetek fizették, egyszerűen arról van szó, hogy ezentúl nem az egyik, hanem a másik párttól jön a pénz az önkormányzat számlájára. A magyarázat nem győzte meg a szociáldemokratákat, mindketten elutasították a tervezetet, és mivel elfogadásához kétharmados többség kell, a teremből pedig többen hiányoztak, az érintett pártok egyelőre maradnak a helyükön. A székházcserét a közeljövőben várhatóan újra napirendre tűzik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2016-09-08: Közélet - Iochom István:

Kitűzték az első tárgyalás időpontját (Székelyföldi terrorvád)

Szeptember 20-án kezdődik a bukaresti táblabíróságon a terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi Beke István Attila és Szőcs Zoltán pere. Beke István Attilát 2015. december 1-jén, Szőcs Zoltánt pedig december végén tartóztatták le azzal a váddal, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani a Gábor Áron téren a román nemzeti ünnepre szervezett december 1-jei katonai parádén.
2016-09-08: Közélet - :

Évadnyitó az Osonónál

A galaci Butterfly Effect ITF Független Színházi Fesztiválon lép fel ma este a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely, ahol a Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadással megnyitja az új évadot is.