Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Változások Nagyborosnyón

2016. szeptember 21., szerda, Közélet

Jelentős kinnlevőségek terhelik a nagyborosnyói községháza könyvelését. Adók, büntetések befizetését hanyagolják el rendszeresen egyes helybéliek, magánszemélyek, cégek egyaránt. Az új községvezetés listát készített az adósokkal, és minden erejével azon van, hogy behajtsa a tartozásokat. A rövid ideje tartó céltudatos munka máris pénzt hozott a polgármesteri hivatal kasszájába, az összegből a hivatal felújítására is fordítottak.

  • Változik a községháza arculata. A szerző felvétele
    Változik a községháza arculata. A szerző felvétele


A pénzből az irodákban kicserélték a nyílászárókat, ajtókat, felcsiszolták a parkettát, meszeltek, rendbe tették a bútorzatot. Felújították a gyűléstermet, most folyik a javítás a könyvtárban  – számolt be érdeklődésünkre Ilie Nicolae polgármester. Fontos, hogy megfelelő munkakörülmények legyenek a községházán, így a teljesítmény is megkövetelhető az alkalmazottaktól, az ügyintézésre érkező személyeknek is kedvez a megfelelő környezet. A nagyborosnyói polgármesteri hivatal munkaerőhiánnyal küzd, már meghirdették a versenyvizsgát a könyvelési referensi, jogtanácsosi és takarítónői munkahelyekre – tette hozzá az elöljáró.
A központ rendbetétele is folyamatban van. A parkban rendezték a zöldövezetet, fákat nyestek, virágokat ültettek. Az iskola előtt játszóteret építettek a gyerekek legnagyobb örömére. A köztisztaság megőrzését segítik az új szemetesládák – hasonlókat szereltek fel a köz­ség minden településén.
A választások időszakában sokan megfogalmazták, ha az ALDE jelöltje, Ilie nyeri a választásokat, a község nem számíthat a megyei tanács segítségére. Megkérdeztük a községvezetőt, milyen a kapcsolata a megyeházával. Jó az együttműködés, a jó ötleteket támogatja a megyei tanács, nem érez megkülönböztetést – értékelte Ilie Nicolae.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2016-09-21: Világfigyelő - :

Újabb letartóztatások a nizzai terrortámadás miatt

Nyolc embert előállított a francia rendőrség a 86 halálos áldozattal járó nizzai teherautós merénylet elkövetőjének környezetéből. „Az elkövetővel álltak kapcsolatban. Ellenőrzéseket végeztünk, és őrizetbe vettük őket. Vala­mennyien férfiak, francia és tunéziai állampolgárok” – jelezte a rendőrségi forrás, de azt nem közölte, mivel gyanúsítják őket.  A nyolc férfit Nizzában és a környező Saint-Laurent-du-Var és Cagnes-sur-Mer településen vették őrizetbe. A nizzai merénylet július 14-én este történt, amikor a tengerparti sétányon mintegy 30 ezren nézték a nemzeti ünnepet lezáró tűzijátékot.
2016-09-21: Közélet - Fekete Réka:

A tudásszerzés nem lehet öncélú (Tanévnyitó a Sapientián)

„Jegyezzétek meg, az élettől csupán annyit szabad elvárni, amit ti is hozzáadtok” – köszöntötte az első és másodéves agrármérnöki szakos hallgatókat Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora tegnap a sepsiszentgyörgyi tanulmányi központ második tanévnyitóján. Kató Béla, a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke pedig hangsúlyozta, a sepsiszentgyörgyi agrárképzésnek ki kell sugároznia a régióra, majd megáldotta a jelenlévőket. A huszonhat gólya letette az egyetemi fogadalmat, és ezzel hivatalosan is hallgatóivá váltak a Sapientiának.