Bővülő testvérkapcsolatok

2016. október 19., szerda, Közélet

Együttműködési megállapodást írt alá a hét végén a bölöni alapítású, Sepsiszék több településéről származó táncosokat tömörítő, a megyeközpontban működő Kékvirág Néptáncegyüttes és a balatonszentgyörgyi Kis-Balaton Néptáncegyüttes. Sepsiszentgyörgy névtestvérének küldöttsége a Székelyföld Napok alkalmából érkezett Háromszékre.


A Kékvirág Néptáncegyüttes pénteken a Kis-Balaton Néptáncegyüttessel, valamint a sepsiszentgyörgyi Harmónia kamarakórussal együtt tartott bölöni előadás alkalmával ünnepelte a testvérkapcsolat szentesítését, szombaton pedig Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere fogadta a vendégküldöttséget, akik később meglátogatták a Székely Nemzeti Múzeumot és a Székely Mikó Kollégiumot. Vasárnap a Kónya Ádám Művelődési Házban a Kis-Balaton tánccsoport mellett fellépett a Százlábú Néptáncegyüttes és a Harmónia Kamarakórus.
A közös programok kiemelt mozzanataként együtt nyitották meg a helyi szervezők és a balatonszentgyörgyiek a Pál utcai fiúk Egyesület által harmincöt év alattiaknak meghirdetett fotópályázatra beérkezett alkotásokból össze­állított kiállítást a Di Stefano bárban (a tárlat két hétig látogatható), amelynek címe: Szentgyörgy, én így szeretlek. A  harminc beküldött fotó értékelése alapján a fődíjat a sepsiszentgyörgyi Kocsis-Boldizsár János nyerte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2016-10-19: Közélet - Mózes László:

Bepillantás egy képregényrajzoló műhelyébe

A sepsiszentgyörgyi származású, Temesváron élő Victor Drujiniu képregény-kiállítása nyílt meg szombaton délután a megyeszékhelyi Árkosi Kulturális Központban, de a művész alkotásait a főtéren is közszemlére tették.
2016-10-19: Közélet - Iochom István:

Két helyen is beszakadt az almásréti út

A tavaly szeptemberben átadott, tíz kilométeres, 3,5 méter széles aszfaltozott almásréti erdei úton máris gondok merültek fel: a június-júliusi bő esőzések miatt keletkezett földcsuszamlás következtében két helyen is beszakadt az úttest.