Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megkezdődött az uniós vezetők csúcstalálkozója

2016. október 21., péntek, Kitekintő

Megkezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója tegnap délután Brüsszelben, az ülés középpontjában az Oroszországgal való kapcsolatok, a folyamatban lévő szabadkereskedelmi megállapodások, illetve a migrációs válság kérdései állnak.

A találkozó napirendjének első helyén a migráció kérdése szerepel, amelyről tegnap délután tárgyalt az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács. Az ülésen áttekintették a válság kezelése céljából hozott határozatok végrehajtását, illetve a migrációs áradat csökkentésére vonatkozó további lépéseket. Lapzártáig nem zárult le a találkozó, de az előrejelzések szerint vitára lehetett számítani az elfogadásra váró szöveggel kapcsolatban, amely azt mondaná ki, hogy az illegális migrációt „le kell lassítani”. A tagállamok egy része ugyanis várhatóan azt az álláspontot fogja képviselni, hogy azt nem lelassítani, hanem megállítani kell. A tegnapi munkavacsora középpontjában az Oroszországgal való kapcsolatok áttekintése állt. Az uniós vezetők ezzel összefüggésben a szíriai konfliktus rendezéséről és a humanitárius válság megoldásáról is tárgyaltak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1781
szavazógép
2016-10-21: Kitekintő - :

Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat (Teréz körúti robbantás)

A Központi Nyomozó Főügyészség az Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Terrorelhárítási Központtal tegnap délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Teréz körúti robbantás ügyében, ahol bejelentették: őrizetbe vették a robbantás gyanúsítottját. Megerősítették: a robbantás helyszínén egy elkövető volt.
2016-10-21: Kitekintő - :

Nekifuthat a Fidesz az alaptörvény módosításának

Valószínűleg akkor is megtartják a parlamentben a szavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, ha addig nem lesz meg biztosan a kétharmados támogatás a fideszes javaslathoz. Ez derült ki az ügyben tartott négypárti frakcióvezetői egyeztetés után.