Teremlabdarúgás, I. ligaTízpontos a Sepsi FC, utolsó a KSE

2016. november 10., csütörtök, Sport

Az egyik szemünk sír, a másik nevetgél, ha az élvonalbeli futsalbajnokság rangsorát nézzük: a Kézdivásárhely SE nyolc lejátszott mérkőzés és tíz forduló után a tabella utolsó helyét foglalja el, míg a megyeszékhelyi Sepsi FC lassan gyűjtögeti pontjait, ám tíz ponttal továbbra is a nyolcadik helyen áll.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek az I. ligás küzdelemsorozat legutóbbi fordulójában nyertek Resicabánya ellen, a céhes városbéliek pedig szabadnaposak voltak abban a körben. A Galaci United elvesztette az első helyet, miután kikapott a Temesvári Informatika vendégeként, az új éllovas Déva mindössze egy góllal nyert a Jászvásár vendégeként, a Kolozsvári Clujana hazai környezetben kapott ki Călărași együttesétől, a háromszéki Mánya Szabolcsot eltiltás miatt nélkülöző FK Székelyudvarhely pedig góldús mérkőzésen diadalmaskodott a bajnok Marosvásárhelyi City’US otthonában, és újra dobogós.
A 10. forduló eredményei: Sepsi FC–Resicabánya 7–2, Temesvári Informatika–Galaci United 3–0, Kolozsvári Clujana–Călărași 0–2, Jászvásár–Déva 3–4, Marosvásárhelyi City’US–FK Székelyudvarhely 5–9.
A tabella:
1. Déva                7    1    1    54–19     22
2. Galaci United    7    1    1    35–19     22
3. Udvarhely         6    1    2    54–32    19
4. Călărași            6    0    3    30–23    18
5. Temesvár         5    1    2    45–16    16
6. Jászvásár         3    2    4    37–31    11
7. City’US            3    2    2    28–27    11
8. Sepsi FC          3    1    5    33–37     10
9. Resicabánya     2    1    6    24–46      7
10. Kolozsvár       1    0    9    14–61      3
11. KSE               0    0    8    12–55      0
Az alapszakasz odavágójának utolsó, azaz 11. fordulójában mindkét együttesünk idegenben játszik: a Sepsi FC szombaton 18 órától a Déva vendégeként lép pályára, a Kézdivásárhelyi SE pedig vasárnap szintén 18 órától az FK Székely­udvarhely otthonában mérkőzik meg. Csapatainkra nehéz mérkőzés vár, de bízunk abban, hátha ponttal vagy pontokkal térnek haza. A további meccsek: ma Resicabánya–Temesvári Informatika; vasárnap Galaci United–Marosvásárhelyi City’US; hétfőn Călărași–Jászvásár, a Kolozsvári Clujana áll. (tibo)

UTÁNPÓTLÁS
Itthon játszanak a zöld-fehérek
A megyeszékhelyi Sepsi FC U19-es csapat ma 18.30 órától a Brassói Colțea 1920 együttesét látja vendégül az utánpótlás-bajnokság harmadik csoportjának harmadik fordulójában. A sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportteremben megrendezendő találkozó játékvezetője Recsenedy Hunor Béla és Antal Csongor (mindketten szentgyörgyiek). A szomszédos megyei alakulat két megnyert mérkőzés után  a kvartett első (6 pont), a 6–6-os gólaránnyal rendelkező szentgyörgyi együttes pedig a második helyről (1 pont) várja a kora esti találkozót. Ebben a körben a Kézdivásárhelyi SE-nek is pályára kellett volna lépnie – igaz, még vasárnap –, ám Keresztényfalvai Blue Angel pályagondjai miatt elnapolták a találkozót. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2016-11-10: Emlékezet - :

A Székely Mikó Kollégium első hősi halottja

Családunkban nagyapámat mindig úgy emlegették, mint a Székely Mikó Kollégium első hősi halottját. Bajtársát, egy sepsiszentgyörgyi honvédet fejlövéssel, sebesülten a tűzvonalból a hátán mentett ki, de később egy repeszgránát-szilánk eltalálta, s hősi halált halt. A háborúból hazatért bajtársa, aki életét neki köszönhette, családjával mindig hálával beszélt nagyapámról. Minden évben megemlékezünk Székely Gyula zászlósról, akinek neve a sepsiszentgyörgyi Hősök temetőjében, az I. világháborús obeliszken áll felvésve a hősi hallottak névsorában.
2016-11-10: Sport - :

Hét forduló után hetedik a Sepi-SIC (Kézilabda, A-osztály)

Az elmúlt hétvégén a Sepsi-SIC 30–22 arányú vereséget szenvedett a Marosvásárhelyi Mureşul otthonában a női A-osztályos kézilabda-bajnokság 7. fordulójában. A zöld-fehérek két győzelmük és egy döntetlenjük mellett a Resicabánya és a Brassói Naţional után harmadszor maradtak alul ebben az idényben, így hét ponttal a tabella hetedik helyén vannak.