Olimpiai központ lesz Kézdivásárhelyen?

2008. május 26., hétfő, Sport

Nemrég jelent meg a sajtóban a hír, mely szerint a céhes várost olimpiai központtá szeretnék nyilvánítani. Igaz-e? — tettük fel a kérdést Török Sándornak, Kézdivásárhely polgármesterének.

— Első hangzásra nagyravágyónak tűnik ez a hír, viszont igaz — nyilatkozta lapunknak a város első embere —, hiszen Romániában jelenleg is nagyon sok olimpiai központ működik, ahol profi sportolókat készítenek fel. Erre a megtisztelő címre elsősorban azok a települések pályázhatnak, ahol létezik olyan minőségű és mennyiségű sportbázis, ahol minőségi, a legkitűnőbb körülmények és feltételek között lehet edzeni, sportolni és élni. Kézdivásárhelyen a már felépített sportcsarnok, a Sinkovits Sporttelep és a nemrég felújított szálloda jó lehetőséget nyújt arra, hogy a céhes város olimpiai központtá válhasson. Az ajánlattal ifj. Deme Lászlót, a Román Jégkorongszövetség vezetőségi tagját kereste meg a Román Olimpiai Szövetség, és a fővárosból kért iratcsomót id. Deme László, a helyi tanács művelődési és sportbizottságának elnöke már el is küldte Vasiliu államtitkárnak. Akkor nő az esélyünk arra, hogy olimpiai központ legyünk, ha minél rövidebb időn belül elkészül a fedett műjégpálya, és átadják az uszodát. Kézdivásárhely óriási előnye az, hogy a meglévő és épülőben lévő sportbázisok nagyon közel vannak egymáshoz, gyakorlatilag egymás mellett helyezkednek el. A tárgyalások folyamatban vannak. Mi lenne ebből a hasznunk? Elsősorban kilátás olyan rendezvények megszervezésére, illetve olyan sportolók ide csalogatására, akik eddig soha nem fordultak meg városunkban, vidékünkön, és természetesen anyagi hasznunk is származna ebből, hiszen fővárosi pénzforrásokhoz jutnánk a sportbázisok működtetéséhez, és az itt felkészüli óhajtó sportolók itt szállnának meg, itt étkeznének, ami lényegesen hozzájárulna a helyi turizmus fejlődéséhez.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2008-05-26: Közélet - Simó Erzsébet:

A hétvége hírei

Az erdélyi magyarság egységesebb, mint valaha
Az erdélyi magyarság egységesebb, mint valaha, annak ellenére, hogy két politikai pártba tömörül — hangzott el a Szatmárnémetiben rendezett konferencián. Markó Béla RMDSZ-elnök azt mondta, az erdélyi magyarság számára nincs más választás, mint a magyar egység érdekében tovább vinni az érdekképviseletet. Markó Béla szerint a kétpólusú nemzetpolitikai szemléletet sikerült megszüntetni, és Erdélyben ma mindenki számára egyértelmű az európai, a parlamenti és az önkormányzati jelenlét fontossága. Hozzátette: a magyarság hat megye elnökségére esélyes, Maros megyében létkérdés, hogy az RMDSZ jelöltje legyen a befutó, aki, ha megkapja azt a 38 százaléknyi szavazatot, amivel mi Maros megyében rendelkezünk, akkor ő lesz a megyei elnök, ha az MPP ellenjelöltje elvisz ebből 2—3—4 százalékot, akkor minden bizonnyal nem lesz magyar elnöke a megyének. A belső ellentéteket nem kellene a többségi nemzet elé tárni — véli Markó Béla.
2008-05-26: Sport - x:

Kézilabda

Nemzeti Bajnokság: Az utolsó forduló
Tisztes helytállással zárt az MSC: Konstanca—Sepsiszentgyörgyi MSC 32—28, Nagybánya—Oltchim 22—41, Zilah—Déva 30—25, Kolozsvár—Galac 37—31, Roman—Rapid 33—32. Rulmentul—Buzău elnapolva, akárcsak a bajnoki címet eldöntő Oltchim—Rulmentul rangadó. Végleges rangsort tehát nem közölhetünk, pillanatnyilag a Rulmentul vezet 44 ponttal (két mérkőzéssel kevesebbet játszott), 2. Oltchim 44 ponttal (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), 3. Galac 32 p., 4. Nagybánya 29 p... 13. MSC pont nélkül.