Tűz a Beör-palotában

2008. május 28., szerda, Közélet

Még nem kapta el a rendőrség azt a hajléktalant, aki vasárnap éjjel tüzet okozott a sepsiszentgyörgyi Beör-palotában. Az Asimcov Kis- és Középvállalkozók Szövetségének és az Aktív tévének székhelyet biztosító épületben hétfőn reggel fedezték fel a tűz nyomait: az előtérben elégett a lábtörlő, megperzselődött a padlószőnyeg, és kartonmaradványokat is találtak.

A tűzoltók megállapították, hogy égő cigaretta okozta a tüzet. Szomszédok a környéken ólálkodó hajléktalant láttak vasárnap délután. A rendőrség feltételezi, hogy az illető a bejárati ajtót felrántva hatolt be, kartonpapírt terített le, hogy ott aludjék. Az irodákba nem próbált bejutni, azok ajtaján nem látszottak erőszak nyomai. A férfi dohányzott, közben elalhatott, s a parázsló cigarettavégtől a gyúlékony anyagok lángra lobbantak. Ugyanő olthatta el a tüzet, s aztán eltűnt a helyszínről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1551
szavazógép
2008-05-28: Közélet - Iochom István:

Iskolai kis étkezde és szálloda

2005-ben a Phare által meghirdetett egyik pályázati kiírásba a kézdivásárhelyi Apor Péter Iskolaközpont is bekapcsolódott. Országos szinten százötven, megyénkben pedig négy — három sepsiszentgyörgyi és az Apor — szakközépiskola pályázott sikeresen.
2008-05-28: Közélet - Váry O. Péter:

Kigyulladt egy gépkocsi

Tegnap délelőtt Sepsiszentgyörgyön a Gábor Áron utcában menet közben lángba borult egy személygépkocsi.