Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sportolóink a hétvégén

2017. január 14., szombat, Sport

Autósport. Ma és holnap Kommandón és környékén kerül sor a Winter Rally autóversenyre. A viadalra össze­sen 33 egység nevezett be. A Kommandó–Lakóca, Kommandó–Zabratópatak, valamint a Kommandó–Greșu útszakaszon útlezárásokra kell számítani. További részletek az Autocrono.ro oldalon.


Kosárlabda. Közel két és fél hét után a 15. fordulóval folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga, így a bajnoki címvédő Sepsi-SIC ma 19 órától a Kolozsvári U-t látja vendégül a megyeszékhelyi Szabó Kati Sportcsarnokban. A találkozó játékvezetője  Fabiana Martinescu, Ciprian Ciocan, Alin Dragoș. A pontvadászat előző köré­ben Zoran Mikes tanítványai 69–63-ra nyertek az Aradi ICIM otthonában, a kincses városbéli alakulat pedig hazai környezetben nyert 72–63-ra a komoly gondokkal küszködő Jászvásárral szemben. A Sepsi-SIC 13/1-es (győzelem/vereség) mérleggel és 27 ponttal a tabella éléről várja az esti meccset, míg a kolozsváriak 24 ponttal és 10/4-es mutatóval a harmadikok. A két együttes ez idáig kilenc alkalommal csatázott egymással, s mindegyik mérkőzés a sepsiszentgyörgyi lányok sikerével zárult. Legutóbb október 28-án Kolozsváron találkoztak a csapatok, a párharc a zöld-fehérek 71–64 arányú sikerével ért véget. A 15. forduló további mérkőzései: Jászvásár–Brassói Olimpia, Alexandria–Aradi ICIM, Târgoviște–Marosvásárhelyi Sirius, Szatmárnémeti VSK–Galaci Phoenix.
Teremlabdarúgás. Roppant nehéz meccs előtt áll a Kézdivásárhelyi SE, amely vasárnap 18 órától a bajnoki címvédő Marosvásárhelyi City’US csapatát látja vendégül az élvonalbeli futsalbajnokság 9. fordulójából elnapolt mérkőzésen. A találkozónak a céhes városbéli sportcsarnok ad otthont. A felső-háromszéki kék-fehérek nyeretlenül és pont nélkül sereghajtók, míg a City’US 21 ponttal a hatodik helyen áll a tabellán. Csulak Attila tanítványai az I. ligás bajnokság legutóbbi körében hazai pályán 4–1-re kaptak ki Călărași-tól, míg a vásárhelyiek 8–2 arányban győzték le a Kolozsvári Clujánát. (t)
Kézilabda. A Sepsi-SIC vasárnap 11 órától Slatina vendége lesz a női A-osztályos kézilabda-bajnokság 11. fordulójában. A zöld-fehér mezesek hét ponttal a tabella hetedik helyén állnak, míg aktuális ellenfelük 18 ponttal a harmadik. A hétvégi mérkőzésre vereséggel hangol a SIC, hiszen hazai környezetben maradt alul 25–44 arányban a Nagybányai Minaur csapatával szemben, viszont Slatina a Brassói Național otthonában elért győzelemmel (31–21) kezdte az évet. A két alakulat az előző idényben is találkozott már egymással, és mindkét mérkőzés után Slatina örülhetett: a sepsiszentgyörgyi odavágóban 36–23-ra, míg a visszavágóban 43–23-ra diadalmaskodtak. A háromszékiek idénybeli harmadik győzelmükre hajtanak, míg az Olt megyeiek a hetedik sikerüket gyűjtenék be. További mérkőzések: Nagyvárad–Brassói Național, Nagybányai Minaur–Temesvár, Resicabánya–Kisjenői Körös, a Marosvásárhelyi Mureșul, a Mioveni és a Nagybányai Extrem szabadnapos. (m)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2017-01-14: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Bohóckodás felsőfokon

Ugyanannak a szerzőnek két nagyon hasonló jellegű darabját mutatta be szilveszter estéjén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a kézdivásárhelyi Városi Színház társulata: Ray Cooney kortárs brit drámaíró a bohózat nagymestere, akinek 1962-től máig mintegy negyedszáz színpadi műve látott napvilágot, amelyek nagyon sok nyelvre lefordítva bizonyos szempontból meghatározták az elmúlt fél évszázad vígjáték-irodalmát. Magyar nyelvterületen talán A miniszter félrelép című darabját ismerik a legtöbben a különböző filmfeldolgozások nyomán, de valamennyi más művét is nagy sikerrel játszották és játsszák itthon és szerte a világon. A most bemutatott Pénz az égből (Sepsiszentgyörgy) és Ketten a neten (Kézdivásárhely) című bohózatok sok szempontból hasonlítanak egymáshoz, és annyira hasonló jellegű előadások is születtek belőlük, hogy célszerűnek tartottam összevonni méltatásukat.
2017-01-14: Sport - :

Szilágyi és Hosszú az év sportolója (Év Sportolója Gála)

A férfiaknál Szilágyi Áront, a nőknél Hosszú Katinkát választották meg a 2016-os év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson. Az 59. szavazás győzteseit 370 sportújságíró voksa alapján választották ki.