TorjaMegújul a Szent Miklós-templom

2017. január 21., szombat, Kultúra

Közadakozásból újítják fel idén az altorjai Szent Miklós római katolikus templomot – tudtuk meg Hatos Mihály plébánostól, aki azt is elmondta, a tatarozás 250 ezer lejbe kerül, és az adománygyűjtés már el is kezdődött.


Az altorjai Szent Miklós római katolikus műemlék templomot 1823–31 között építették, és azóta a gyakori földrengések miatt több főjavításon is átesett, de a rendszerváltás óta nagyobb tatarozásra nem került sor. Amint az időjárás megengedi, a munkálatokat a tetőszerkezeten kezdik el, ahol kicserélik az összes cserepet. Kilencszáz négyzetméterre már megvásárolták, egy teherautónyit a napokban várnak, amit egy kézdivásárhelyi nagybani lerakat Magyarországról importál.
A plébános azt is közölte, hogy a hívek adománya mellett a felújításra pályázni is szándékoznak. A templom idén kívül-belül megújul, és úgy fog kinézni, mint azt annak idején az Aporok megálmodták – összegzett Hatos Mihály plébános.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2017-01-21: Kultúra - Fekete Réka:

Sikeres évet zárt az Osonó

Közel tízezren vettek részt tavaly a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely belföldi, valamint külföldi kulturális, oktatási és szociális programjain, előadásain, a társulat elnyerte a Regisztrált Tehetségpont minősítést, és a 2015-ös tevékenysége alapján hazai győztese volt az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díjnak.
2017-01-21: Kultúra - Mózes László:

Bőség az Erdélyi Művészeti Központban

Huszonhárom képzőművészeti kiállítást tervez idén Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) – közölte lapunkkal Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, a kulturális intézmény vezetője. 2017-től a központi épület mellett a Lábas Házban is az EMÜK szervezi a tárlatokat, oda kortárs erdélyi alkotók művei kerülnek. Folyamatosan növekszik a látogatók száma, szomszédos városokból is egyre többen kíváncsiak kiállításaikra, emellett bővíteni szeretnék gyűjteményüket, erősítik az iskolákkal, diákokkal való kapcsolatot, s tartalmasabbá teszik új honlapjukat is.