LabdarúgásIII. ligás a Zágoni Mikes

2008. június 2., hétfő, Sport
Zágoni Mikes—Balánbánya 3—0 (0—0)

Bákó, Letea-stadion, kb. 500 néző. Vezette: Emil Voicu (Bákó). Zágon: Gecse—Kiss, Szücs, Sütő (Kerestély), Bende, Máté, Kulcsár, Seciu, Badi (Vass), Kónya (Péter), Molnár (Forró). Balánbánya: Dospinescu—Boldizsár (Rusu), Munteanu, Sion, Mitocaru, Vânău, Ronţu (Bucur), Cioba, Drian, Obrijan, Pânghireac (Timaru). Szöglet: 8—3. Kapura lövések: 14—6 (kapu területére: 6—2). Sárga lap: Cioba, Timaru, Vânău. Gólszerzők: Forró (66. és 68.), Bende (90.).

Óvatosan kezdtek az ellenfelek, igyekeztek kitapogatni egymás gyengéit, így aztán egyelőre a két tizenhatos között pattogott többnyire a labda. Az első látványosabb helyzetet a 22. percben jegyezzük, amikor a Bende szabadrúgását hárító balánbányai védők ellentámadásba lendítik csatáraikat, gólhelyzet-szaga van az akciónak, de csak ennyi. Rá egy percre egy Ronţu—Pânghireac-akció teremt meleg helyzetet Gecse kapuja előtt, de szerencsére ez is lehűl. A 25. percben Kiss akár gólt is fejelhetne, de végül is hárít a balánbányai védelem. A 34. percben Máté buktatásáért szabadrúgást ítél a zágoniak javára a játékvezető, Bende végzi el mintegy 23 méterről, Dospinescu bravúrral hárít. A 43. percben szinte gólt kapunk, Szücs és Kiss nem érti meg egymást, Sion rácsap a labdára, és ezúttal az ,,ige" menti meg a zágoniakat a góltól.

Szünet után egy megújult, határozottabb zágoni együttes szalad ki a pályára, s mindjárt a második percben Kónya hagy ki egy nagy helyzetet, közelről a kapus kezébe gurít, aztán az 53. percben Kiss veszélyezteti Dospinescu kapuját. A 66. percben megtörik a jég, Bende remek érzékkel indítja a friss erőben lévő Forrót, aki maga elé fejeli a labdát, majd a kifutó kapus fölött a hálóba emeli. 1—0. Két perccel később Bende viharzik el a jobbszélen, aztán megcélozza a kaput, a labda a jobb oldali kapufáról levágódik, érkezik Forró, és máris 2—0. A 74. percben Forró faképnél hagyja őrzőit, már-már kiáltanók, hogy gól, de sajnos, a kifutó kapussal ütközik, és oda a harmadik gól. Na de ami késik, nem múlik, a 90. percben Bende betör a balánbányaiak tizenhatosára, és mintegy 13 méterről a kilépő kapus mellett a hosszú sarokba küldi a labdát. 3—0. Ez pedig azt jelenti, hogy a Zágoni Mikes megszerezte jogát, hogy a jövőben a III. ligában szerepeljen, és képviselje a községet, a megyét. Gratulálunk!

(Lukács)

És végül a teljes keret, amely kiharcolta a feljutást (indulástól a bákói győztes meccs utolsó másodpercéig): Badi Csaba, Bende Lajos, Berecz Gyula, Bujdosó Loránd, Valentin Constantin, Dobricza Ferenc, Fazakas László, Forró Károly, Gecse Albert, Kerestély Róbert, Kiss Róbert, Kó­nya Szabolcs, Kulcsár László, Máté József, Moga Lucian, Molnár László, Péter József, Lucian Rusandu, Mihai Seciu, Sütő Attila, Szakáts Zoltán, Szőcs Attila. Edző: Szőcs Attila. Valamennyiüknek gratulálunk, és sok sikert kívánunk a III. ligában. (Szerk.)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2008-06-02: Sport - Áros Károly:

Kemény mezőny (Asztalitenisz)

várta Lengyelországban a Dobolyi Aladár vezette válogatott asztaliteniszezőinket, Turóczy Andrást és Kanabé Szilárdot. A lengyelek nemzetközi bajnokságára ugyanis huszonnyolc ország nevezte versenyzőit Japántól Hongkongon át egészen Franciaországig, s ilyen kemény mezőnyben igencsak meg kellett küzdeni minden labdáért, minden poénért.
2008-06-02: Sport - x:

Még vezet az FC Agrochem (Minifoci)

A sepsiszentgyörgyi B-osztályos minifoci-bajnokság 34. fordulójának eredményei: Fenestela—KMT 15—5, Flamengo—Narancs FC 5—5, Partizán—Ariadne 4—2, Dinamo—Vetman 2—14, FC Star—Prolev 3—7, Zoemia—Black’s-Daczó 1—10, S & Z—Steaua 5—2, FC Agrochem—Diószegi-pékség 7—2, Kemen—Hangyák 5—4, Dorco—T3 4—3.