A Diakónia Kommandón

2017. február 2., csütörtök, Faluvilág

Hasznos és fontos a kommandóiak számára a Diakónia Keresztény Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókja által a faluban megvalósított otthoni szociális és egészségügyi szolgáltatás, ezért újabb egy évvel meghosszabbítják a szervezettel korábban megkötött együttműködési szerződést – hangzott el Kommandó helyi tanácsának januári soros ülésén.

 

A Diakónia átiratban kérte a községházától a szerződés meghosszabbítását, ezt Somodi Attila jegyző ismertette a tanácstagokkal. A kommandói önkormányzat a megyében az elsők között, még 2005-ben kötött partnerséget a Diakóniával ötéves időtartamra. Ezt követően a megállapodás érvényességét évente meghosszabbították. Az alapítvány által nyújtott szolgáltatások szükségességét bizonyítja, hogy Kommandón a csekély számú lakosság ellenére két alkalmazottat is kell foglalkoztatniuk.
A partnerség hármas pilléren áll, a megyei tanács, a Diakónia és a helyi önkormányzat is részt vállal benne, eddig mindig jutott pénz a szolgálat fenntartására. A községháza hozzájárulása havi 4500 lej, odafigyelnek, hogy az idei költségvetésben is különítsenek el pénzt erre. A Diakónia tevékenysége jó a falunak, jó a közösségnek – értékelte Kocsis Béla polgármester, ezért hamarosan napirendre tűzik a szerződés meghosszabbításának kérdését.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2017-02-02: Faluvilág - Hecser László:

Erdővidék legszebb fái

Az elmúlt években a Pogány-havas Kistérségi Társulás munkatársai a Románia legszebb fái programjuk részeként Erdővidéken is dolgoztak. Felmérésük szerint Erdőfüle és Barót környéke is bővelkedik olyan fákban, amelyek érdemesek számontartásra: a Kormos jobb partján fekvő legelőn 47 olyan kocsányos, illetve kocsánytalan tölgyet, valamint egy szilt azonosítottak, amelyek törzsének kerülete 330–590 centi között van, Köpecbánya határában, a Pap feredője mellett 537 centiméter törzskerületű a „rekorder” kocsánytalan tölgy.
 
2017-02-02: Közélet - Szekeres Attila:

A vendégforgalom éve Háromszéken

Az idei esztendőt, 2017-et Háromszéken a turizmus évének nyilvánította Kovászna Megye Tanácsa.