Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az agrártárcánál is vizsgálódott a számvevőszék

2017. február 7., kedd, Gazdakör

Törvénytelen fizetések az agrártárcánál, megalapozatlan juttatások a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél (APIA) – ezeket a rendellenességeket a számvevőszék állapította meg a 2015. január 1. és 2016. április 9. között végzett ellenőrzések során – adta hírül az AgroRomânia hírportál.

Az agrártárcánál illegálisan utaltak ki 58 ezer lejnyi fizetést négy, vezető beosztású  személynek, a kifizetési ügynökségnél 604 ezer lej értékű megalapozatlan kifizetést ejtettek meg mezőgazdasági termelőknek – derült ki az ellenőrzés során. Az említett négy személy számára 75 százalékos fizetésemelést szabtak meg jogtalanul, a helyes többlet csupán 25 százalékos lett volna. A számvevőszék jelentése szerint továbbá az agrártárcánál nem használtak ki épületeket és területeket, nem tettek eleget a kutatási-fejlesztési intézmények újraszervezési kötelezettségének.
Az Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség esetében országos költségvetésből megejtett törvénytelen kifizetéseket állapítottak meg. A pénzt szarvasmarha-tenyésztők kapták, akik a valós értéknél nagyobb tejmennyiségeket jelentettek. Az agrártárca a megszabott kereten felül alkalmazott és fizetett személyzetet, ugyanakkor törvénytelenül többletjuttatásokat is, például vezetőknek, valamint ebédjegyeket, ártalmas környezetben végzett munkáért járó ráadást (+10% értékben) stb.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2017-02-07: Gazdakör - Bokor Gábor:

Újrakezdik a kifizetéseket

Jó hírt közölt a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) vezetője. Adrian Pintea vezérigazgató szerint február 15-től folytatják a támogatások folyósítását, azok a gazdák is megkapják pénzüket, akik tavaly ellenőrzés alatt álltak.
2017-02-07: Gazdakör - :

Hírlugas

Folytatódnak a gazdatalálkozók
Február 15-én kerül sor az orbaiszéki gazdák találkozójára. Az összejövetelnek a Zabola községhez tartozó Székelytamásfalva ad otthont, a közel kétszáz meghívottat a falu kultúrotthonában, a Thúry-udvarházban (a 19. század elején épült Thúry–Bányai-udvarház a háromszéki empire építészet egyik remeke) várják. A rendezvényen meghívottként jelen lesznek a megyei és helyi agráradminisztráció képviselői, így a résztvevők aktuális kérdéseket fogalmazhatnak meg az illetékesek felé. Az összejövetelen kitüntetik a régióban legjobb eredményeket elért gazdákat, a díszebéd sem marad el. Egy héttel később Gidófalván zajlik hasonló rendezvény. Berde József polgármesternek, a helyi tanács hozzáállásának köszönhetően ez alkalommal a község gazdáit fogják megtisztelni. Március 3-án az Olt menti gazdatársadalmat Bodokon várják találkozóra. A polgármesteri hivatal, a tanács, a helyi gazdaegyesület, a körzeti állatorvos külön dicséretet érdemel a szervezésben felvállalt szerepéért – értékelte Ötvös Mózes, a gazdatalálkozókat szervező Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesületének elnöke.