Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Idegen manipuláció?

2017. február 7., kedd, Belföld

A Szociáldemokrata Párt több politikusa is idegen hatalmak manipulációját sejti és sejteti a mögött, hogy a korrupciós bűncselekmények besorolását enyhítő Btk.-módosítás hatálytalanítása után is folytatódtak országszerte a hat napja kezdődött kormányellenes tüntetések.

 

Adrian Tutuianu, a Román Hírszerző Szolgálatot felügyelő parlamenti bizottság elnöke tegnap megerősítette: meg akarja vizsgálni, nem sérti-e a nemzetbiztonsági törvényt az, hogy a Romániában működő külföldi tőkéjű vállalatok támogatják a kormányellenes tüntetéseket. A bizottsági elnök rámutatott: több hírforrás is beszámolt arról, hogy egyes multik hamarabb elengedték alkalmazottaikat a munkából, vagy éppenséggel szabadnapot adtak nekik, hogy részt vehessenek a kormányellenes demonstrációkon, sőt, egy prahovai újság Tutuianu szerint arról írt, hogy egy külföldi cég egyenesen kötelezte alkalmazottait a tüntetésre. Újságírók kérdésére, hogy egyetért-e Tutuianu kezdeményezésével, Liviu Dragnea szocialista pártelnök úgy vélekedett, nincs szükség hivatalos vizsgálatra, bár a kormány ellen tüntető jóhiszemű emberek félretájékoztatás áldozatai, és „az sem biztos, hogy a manipuláció belföldi eredetű”.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 393
szavazógép
2017-02-07: Belföld - :

Folytatódnak a tüntetések

Az ország nagyvárosaiban és a kormány épülete előtti téren hetedik napja tüntet a tömeg, a büntető törvénykönyvet és perrendtartást módosító sürgősségi rendelet hatályon kívül helyezése után most már a kormány leváltását követelve. Közben újra utcára vonultak a kormány mellett tüntetők is, akik az elnöki hivatal előtt Klaus Iohannis elnök lemondását követelik. Tegnap 21 órakor 20 000-en tüntettek Bukarestben a Győzelem téren és 2500-an a Cotroceni-palota előtt.
2017-02-07: Belföld - :

Egyetértés az SZDP táborában

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök tegnap közölte, hogy teljes mértékben támogatja a Sorin Grindeanu vezette kormányt. A politikus újságírói kérdésre cáfolta, hogy feszültségek lennének a párton belül, vagy nézeteltérések alakultak volna ki közte és Grindeanu között. „A kormányfő és a jelenlegi kormány élvezi a teljes támogatásomat” – mondta Dragnea, aki ismét azzal vádolta Klaus Iohannis államelnököt, hogy ő áll az utcai megmozdulások mögött, és szerinte az elnök már két éve arra törekszik, hogy megszerezze a teljes hatalmat, ezért támadja az SZDP-t és a kormányt. Dragnea szerint az országnak nyugalomra van szüksége, és minden felelős politikusnak ennek érdekében kellene cselekednie.