Eredmények óvás után

2007. július 3., kedd, Közélet

Egy százalékponttal nőtt a képességvizsga eredményessége Háromszéken azt követően, hogy 193 dolgozat újrajavítása tizenkilenc diákot az átjutáshoz segített hozzá, tizenöt esetben pedig jegyet emeltek.

A végső eredmény: 78,9 százalék a sikeresen vizsgázók aránya. Az előzetes eredményekhez ké­pest románból hattal, magyarból hárommal és matematikából tízzel több az átjutó, mint óvás előtt. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 759
szavazógép
2007-07-03: Közélet - Bodor János:

Falunapok Lécfalván

Bodor János felvétele
Az elmúlt hét végén immár negyedik alkalommal szerveztek falunapokat Lécfalván. Szombat délután a helyi kisiskolások és óvodások kulturális műsora után a futballpálya szélén felállított színpadról szórakoztató zenét szolgáltattak a sörsátrak árnyékában hűsölő kisszámú közönségnek.
2007-07-03: Közélet - x:

Szent László és II. Rákóczi Ferenc nyomdokain

Joós Csilla felvétele
2007. június 20—25. között a Mikes Kelemen Főgimnázium diákjai Joós Csilla történelem szakos tanárnő vezetésével nem mindennapi tanulmányi kiránduláson vettek részt, amelynek célja az erdélyi, magyarországi és a felvidéki Szent László-emlékek felkutatása, valamint a II. Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc emlékhelyeinek a felkeresése volt.