Okostábla a baróti diákoknak

2017. február 16., csütörtök, Közélet

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap délelőtt a Baróti Szabó Dávid Középiskola újonnan kialakított technika-termét, az iskola első interaktív tábláját. A modern felszerelés kihívás elé  állítja majd a pedagógusokat, de Claudiu Cristian igazgató szerint ez csak átmenetileg lesz így. 
 

  • Balról jobbra: Derzsi Kázmér aligazgató, Lázár-Kiss Barna András polgármester, Claudiu Cristian, a középiskola igazgatója, Urák Gyöngyvér a technika-katedra vezetője. Albert Egon fotója
    Balról jobbra: Derzsi Kázmér aligazgató, Lázár-Kiss Barna András polgármester, Claudiu Cristian, a középiskola igazgatója, Urák Gyöngyvér a technika-katedra vezetője. Albert Egon fotója

 

A technika-teremben gyakorlatilag minden megújult: kifestették, gipszkartonoztak, kicserélték a padlót és a villanyhálózatot, s új padokat is beszereztek. Az interaktív oktatást is lehetővé tevő táblát egyelőre csak az iskola informatikusa tudja szóra bírni, de hamarosan képzést indítanak mindazoknak – elsősorban a turisztikai és környezetvédelmi osztályokban tanítóknak –, akik gyakrabban fogják használni az új, a tanítást látványossá tevő eszközt. „Bízom benne, a tábla nagy szerepet játszik majd abban, hogy diákjaink elméleti tudása javuljon, hiszen bizonyított tény, a látvány érdeklődőbbé teszi a diákságot. Kihívás lesz a tanároknak is, akiknek alkalmazkodni kell az új körülményekhez: nem lesz elég már a régi módszerek szerint készülni az órára, nekik is meg kell tudniuk újulni”– magyarázta az igazgató.
Lázár-Kiss Barna András polgármester a tábla átadásakor ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy amint az önkormányzat anyagi helyzete lehetővé teszi – lehetőleg még idén –, a középiskolának és a Gaál Mózes Általános Iskola részére is vásárolnak még néhány ilyen modern taneszközt.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1209
szavazógép
2017-02-16: Jegyzet - Pálmai Tamás:

A ható hit (Békési levelek)

Horváth István Sándor atyát nem először idézem. Egyik legújabb írásával azonban teljesen beletalált a XXI. századi zavarodott világunk legnagyobb bajába, és orvosságot is ajánl rá. Legyünk a világ világossága, mondja Mátét idézve, majd kierkegaardi példát hoz fel mondanivalója lényegének érzékeltetésére: egy vándorcirkusz sátrában tűz keletkezik. Az igazgató a bohócot bízza meg, hogy hívjon segítséget a faluból, mert a tűz átterjedhet a házakra is.
2017-02-16: Közélet - :

Magyarságtudat-erősítő tanulmányút

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai a napokban gyimesi tanulmányúton vesznek részt a Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely szervezésében, amelynek célja a tanulók magyarságtudatának és kulturális emlékezetének ápolása  – közölte Fazakas Misi társulat- és drámatagozat-vezető.