Megújulnak Erdővidék útjai

2017. június 30., péntek, Közélet

A megyei tanács tegnapi, Nagybaconban tartott kihelyezett ülésén döntött az erdővidéki megyei utak korszerűsítését célzó pályázatokról.

  • Felújítják a Bibarcfalván átvezető utat. Fotó: Albert Levente
    Felújítják a Bibarcfalván átvezető utat. Fotó: Albert Levente

 

Tamás Sándor megyeitanács-elnök úgy fogalmazott, bár a közbeszerzéssel voltak keserű tapasztalataik, most derűlátóbb, ezért arra kéri az érintett települések polgármestereit, hogy a következő másfél esztendőben minden olyan beruházást, amelynek során földalatti vezetékeket kell elhelyezni, végezzenek el, mert a korszerűsítést követően hosszú ideig nem engedik meg az aszfalt feltörését.
A Hargita, illetve Brassó megyével közös pályázatnak kö­szönhetően Háromszéken a Málnásfürdő–Mikóújfalu–Nagybacon–Bibarcfalva–Barót–Ágostonfalva, illetve a Barót–Olasztelek–Vargyas és Hargita megye határa közti szakasz újul meg. A beruházás során ötven kilométer út, tizenhárom kilométer betonozott és befödött sánc, 315 különböző típusú áteresz, tizenöt kilométer járda, tizenhat híd újul meg, építenek két új hidat és hat kilométer védőkorlátot, valamint rendezik ötszáz gazdaság bejáratát.
Tamás Sándor végezetül úgy fogalmazott, a pályázatot július 13-ig iktatják Gyulafehérváron, jövőben megejtik a közbeszerzést, s két év múlva már neki is fognak a kivitelezésnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1765
szavazógép
2017-06-30: Közélet - Nagy B. Sándor:

Mindenkit vár a strand

Június 17-én kezdődött hivatalosan az idei szezon, de mivel a nyitáskor rossz idő volt, csak pár napra rá kezdték el valóban látogatni a strandot a hűsölni, szórakozni vágyók. A kedvezőtlen időjárás miatt a nyitóbulit is csak 24-én tartották, de végül mégiscsak eljött az igazi nyár, napos időben pedig nem panaszkodhatnak a látogatottságra – mondta el lapunknak Igyártó Gabriella, a Sepsi ReKreatív marketingigazgatója.
2017-06-30: Közélet - Iochom István:

Meghosszabbították a mozi bérleti szerződését (Kézdivásárhely)

Előző hónapban levették napirendről, tegnap pedig különösebb ellenvetés nélkül, egyhangúlag megszavazták a Petőfi Filmszínház épületét működtető magáncéggel öt évvel ezelőtt kötött, 2026-ban lejáró bérleti szerződés meghosszabbítását 2031-ig, hogy a cég EU-s pénzekre tudjon pályázni az általa bérelt ingatlan külső-belső felújítására.