Jean-Claude Juncker: Nevetséges az Európai Parlament

2017. július 5., szerda, Világfigyelő

Nevetségesnek és komolytalannak nevezte tegnap Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentet, mert a máltai soros elnökségről szóló uniós vitán szinte teljesen üres volt a strasbourgi ülésterem.

„Az Európai Parlament nevetséges, nagyon nevetséges! Önök nevetségesek! A parlament teljes mértékben nevetséges!” – méltatlankodott Juncker.
Juncker szerint az, hogy mindössze 30 képviselő van jelen a teremben, azt mutatja, hogy az Európai Parlament „nem komoly intézmény”.
Ha Angela Merkel német kancellár vagy Emmanuel Macron francia elnök jelen lett volna, egészen más lett volna a helyzet – tette hozzá.
Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke félbeszakította Juncker felszólalását, és arra kérte, változtasson beszédének hangvételén, ne nevezze nevetségesnek az EP-t, mert szerinte nem az. Hozzátette: nem a bizottság feladata, hogy ellenőrizze az uniós parlamentet, hanem épp fordítva.
Juncker erre úgy reagált, hogy elég kicsi a jelen levő kisebbség, hogy számon kérhesse az Európai Bizottságot, majd hozzátette: soha többet nem vesz részt olyan jellegű ülésen, ahol nem tartják tiszteletben a kisebb tagországok uniós elnökségét.
Málta január elejétől június végéig töltötte be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét, majd Észtországnak adta át a soros elnökséget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1787
szavazógép
2017-07-05: Világfigyelő - :

A népszavazás a döntő (Katalónia Függetlensége)

Ha az október 1-jei függetlenségi népszavazáson a többség a Spanyolországtól való elszakadásra szavaz, Katalónia 48 órán belül egyoldalúan kinyilvánítja függetlenségét – áll abban a törvényjavaslatban, amelyet tegnap mutatott be Barcelonában a Junts pel Sí (Együtt az igenért) katalán kormánypárt és a Népi Egység (CUP) baloldali nacionalista párt.
2017-07-05: Világfigyelő - :

Ijesztgeti a világot Észak-Korea

Észak-Korea tegnap bejelentette, hogy első ízben hajtott végre sikeres kísérletet nagy hatótávolságú, interkontinentális ballisztikus rakétával.