Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 00:48
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Kitűzték a fellebbezési tárgyalás időpontját (Székelyföldi terrorvád)

2017. július 26., szerda, Közélet
Szőcs Zoltán és Beke István. A szerző felvétele
Szőcs Zoltán és Beke István. A szerző felvétele
A bukaresti Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken a „székelyföldi terroristák” ügyében az első fellebbezési tárgyalás időpontját szeptember 15-re tűzték ki.
Mint ismert, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészei azzal vádolták és vették őrizetbe Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi, illetve kézdivásárhelyi szervezetének vezetőjét, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a román nemzeti ünnepre szervezett december elsejei katonai parádé közben. Csakhogy a bukaresti táblabíróságon az ügyészek semmilyen konkrét bizonyítékkal nem tudták alátámasztani a képtelen vádakat, amelyek aztán kártyavárként omlottak össze.
Ez év április 7-én a táblabíróság alapfokon 10 hónap és 8 nap, illetve 11 hónap és 6 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a két vármegyést – pontosan annyit kaptak, amennyit előzetes letartóztatásban, illetve börtönben és házi őrizetben már leültek, így a kiszabott szabadságvesztést letöltöttnek nyilvánították. A mindvégig ártatlanságukat hangoztató érintettek úgy értékelték, hogy azért született ez a bírói döntés, hogy a bűnüldöző szervezetek „lebőgése” ne legyen teljes. Az alapfokú, nem jogerős ítélet ellen elsőként április 13-án – éppen aznap, amikor Beke István kézhez kapta a végzést – a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészei fellebbeztek, majd Szőcs Zoltán április 14-én, Beke István pedig 18-án.
Ha számukra kedvező ítélet is születik a legfelsőbb bíróságon, a vármegyések akkor is a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulnak jogorvoslásért, hiszen igazságtalanul bántak el velük.
Hozzászólások
2017. július 26.
szerda 08:04
7vezer
35 hozzászólás
Nagyon sok esetben nincs bizonyíték a vádak fenntartására.Ez a román igazságszolgáltatás.Több év után engednek szabdlábra olyan embereket,akik nem követtek el semmilyen bűncselekményt,később kikerülnek az elkövetők is vagy nem. A CEDO naponta ró ki magas bűntetéseket a román állam ellen.A nagy visszhangot keltő bűnűgyi doszárok mind műalkotások.Ha útba van valaki a holtvágányra helyezése a megoldás. A fennti eset a magyarság ellen elkövetett,aljas akció .Félő,hogy lesz még ilyen mindaddig,amig az állam vezetésében nyakig benne van az űgyészség.A magyarokat is meg kell félemlíteni akár a politikusok egy részét,akik nem szimpatizálnak sem a binom sem a trinom szerepével,s mi több azt szeretnék megszűntetni.

2017. július 26.
szerda 08:22
tihi
1775 hozzászólás
Mikor lesz már vége ennek a színháznak? Mikor lesz igazság ebben az országban?? Miért engedjük,hogy ártatlanul szenvedjenek ezek az emberek???

2017. július 26.
szerda 11:47
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Első pertől mondtam hogy egy nagy xar az egész, bizonyiték stb.nélkűl.És ha majd a külföldi kompetens birósághoz fordulnak és bankszámlát nyitanak az esetleges adományoknak a perköltségek fedezésére, bizony mondom ésn is utalok pénzt nekük, hogy végre valahára húzzák be a farkukat ezek az erőszakszervek és ez a tokány mocskolmány állam.Mert hoyg megynerik a pert odakint az is biztos.Csak remélem kapnak is vagy 600000 eurót az elszenvedett sérelmekért.akkor majd meggondolják a románkák hogy kit és miért is , de főleg hogyan vádolnak.

2017. július 26.
szerda 12:08
Bugsbunny
642 hozzászólás
Egen. Csak sajnos azt a 600 rongyot mi adófizetőknek kell kinyögnünk. Felelős nincs, aki mindig leszívja az a buta bobor. Soha semmilyen túlkapásért elitélve nem volt senki ebben a majom Csobániában. A Csobán állam már annyi pert veszített, hogy a kifizetett büntetések több eurómillióiból egész hosszú autópályákat lehetett volna építeni. Folyik ki az országból a pénz, pereskedünk a végtelenségig ( áldott legyen a zseniális Kafka ). Egyesek közülünk szívrohamig mérgelődünk miközben zenei kiséret alatt vidáman döcög tovább a mioritikus csotrogány.

2017. július 26.
szerda 12:41
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Igazad van.Talán a megoldás az lenne hogy ha egy hazai biróság olyan döntést hoz amelyet egy külföldi jogerős hivatal felülir és eltöröl, akkor szépen a hibás döntést hozó birói testülettől letartani a nemzetközileg megitélt kártéritést.Amikor a birócskáknak a fizetéséből kezdenék letartani a strasbourgi kártéritéseket- na akkor kétszer is meggondolnák hogy egyáltalán napirendre tűzzenek egy ilyen koholmány pert egyáltalán.

2017-07-26: Közélet - :

Ha nem kérnek, nem kapnak (Helyi fejlesztések országos programja)

Háromszékről összesen 105 pályázatot hagyott jóvá a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztérium a Helyi Fejlesztések Országos Programja részeként. Ez összesen 392 millió lej támogatást jelent 2020-ig, amihez hozzájön még a megyei önkormányzat által szintén az emłített tárcával szerződött 45 millió lejes támogatás a Bodzaforduló–Nagyborosnyó megyei út korszerűsítésére. Az összeg országos szinten a legkisebbek közé tartozik – csak a Bukarest közelsége miatt amúgy is fejlett Ilfov megye kapott ennél kevesebbet –, és ugyancsak a rangsor végén áll Hargita megye 507 millió lejjel. Arról érdeklődtünk, Háromszéken milyen fejlesztésekre jutott pénz, miért csak annyi, amennyi, és megszólítottuk azokat a polgármestereket is, akik nem is pályáztak – tehát településük nem is kaphat kormánytámogatást ebben a programban.
2017-07-26: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Inasképzés kérdőjelekkel

Magasabb támogatást szavatol a vállalkozóknak az államfő által közelmúltban kihirdetett, inasok és gyakornokok foglalkoztatását célzó jogszabály. Bár korábban is adott volt a lehetőség, az inasképzés iránt alig érdeklődtek a munkáltatók, Háromszéken senki nem vágott bele. Legkorábban augusztus derekától érvényesíthetőek a rendelkezések.