Mezőmadarasi Szekeres-találkozó

2017. július 27., csütörtök, Mi, hol, mikor?

2007 óta harmadszor szervezik meg a mezőmadarasi Szekeres család találkozóját az ősi fészekben, Mezőmadarason a kultúrházban, ezúttal 2017. szeptember 16-án. Megtekinthető lesz a bővített családfa.

  • A mezőmadarasi Szekeres család címere
    A mezőmadarasi Szekeres család címere


Szekeres Sándor családtörténeti előadást tart, Szekeres Attila István heraldikus a család nemesi címerét mutatja be. Közreműködik a helybeli Árvalányhaj Néptánccsoport. Vacsora biztosított, szállás foglalásában segítenek. Vasárnap istentisztelet a református templomban, utána megkoszorúzzák néhei Szekeres István (1924–1999) református lelkipásztor emlékkopjáját. Érdeklődni, jelentkezni Szekeres Szabolcsnál lehet a szsz@iid.hu e-mail-címen vagy a 0036 30 951 1347-es telefonszámon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1814
szavazógép
2017-07-27: Mi, hol, mikor? - :

Az EKE XXVI. országos vándortábora Rétyen

A MAI program: 5–10 óráig a túrák indítása; 10 órától kézműves-foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek; 16 órától gyógyító sátor. Előadások a színpadon: 18 órától Kisgyörgy Zoltán geológus, újságíró, helytörténész: Ősállataink nyomában Háromszéken;
2017-07-27: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
KÉZMŰVES-KIÁLLÍTÁS. Szombaton 20 órakor nyílik a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány által szervezett XXXII. Nyári Kaláka Kézműves- és Alkotótábor (bőrműves, fazekas, nemez, tűzzománc) termékei­ből álló kiállítás a Benedek-mezei táborban.