Születésnap csapatépítéssel

2017. július 28., péntek, Nyílttér

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület július 22–23. között  újabb csapatépítő tréninget szervezett önkéntesei számára a céhes városban és Esztelneken. Ez alkalommal ünnepelték meg a szervezet nyolcadik születésnapját is, közös énekléssel és tortával. 

A kétnyelvű szakmai értekezletet interaktív, játékos, tartalmas és legfőképp különböző készségeket fejlesztő gyakorlatok követték, valamint kreatív fejtörők. A 21 résztvevő betekintést nyert az egyesület mindennapjaiba, és olyan módszereket ismerhetett meg, amelyekkel ki lehet lépni a rutinból; a kommunikációban, koordinációban és csapatmunkában is kipróbálhatták magukat. A Haykuhi Harutyunyan EVS-önkéntes által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, az együttműködésen volt a legnagyobb hangsúly.
Tevékeny nyolc évet tudhatunk magunk mögött, több száz programot és eseményt szerveztünk az elmúlt időszakban, és ami a legfontosabb, a hosszú idő alatt remek kis csapattá kovácsolódtunk. Bízom benne, hogy az elkövetkező években is legalább ilyen aktívak tudunk  lenni – így fogalmazott az egyesület vezetője a születésnapi ünneplésen. Ezt követően a kétnapos csapatépítést értékelték a résztvevők: sokan jelezték, hogy jól érezték magukat, feloldódtak, kikapcsolódtak és feltöltődtek. „Úgy érzem, mindenkinek hasznos és tanulságos volt ez az együtt eltöltött időszak. Amit itt ismertünk meg,   mindnyájunknak hasznára válik” – nyilatkozta egyikük. Végül a szervezet önkéntesei átbeszélték az augusztus első hétvégéjén harmadik alkalommal megszervezésre kerülő Elemér a Nemerén bringás kincskereső rendezvény tennivalóit is. A programot verőfényes napsütés és jó hangulat zárta.
 

Ráduly Attila

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1752
szavazógép
2017-07-28: Nyílttér - :

Megpróbáltuk tovább éltetni árapataki hímzéskincsünket (Visszajelzés)

A Háromszék július 15.-ei számában Az árapataki varrottas védelmében címmel megjelent visszajelzés szerzője ismerteti e varrottasok rövid történetét. Az ismertető pontos, tárgyszerű, mégis szeretnénk kiegészíteni, mert a 20. században a varrottasok továbbéltetésében szerepe volt a Kisipari Szövetkezetek Kovászna Megyei Szövetségének is, személyesen Mike Lehel elnöknek, Seres András  néprajzkutatónak és Dénes Mária (Lőrincz Etelka sógornője) tanítónőnek is.
2017-07-28: Magazin - :

Nemzetközi dzsesszfesztivál Csíkszeredában

Négy nap alatt 77 fellépőt hallhat a Csíkszeredai Nemzetközi Dzsesszfesztivál közönsége, köztük a világhírű basszusgitáros-énekes Richard Bonát. Tegnap, a fesztivál nulladik napján Hargita megyei együttesek léptek fel.