Atlétika világbajnokságMárton Anita ezüstérmes súlylökésben

2017. augusztus 11., péntek, Sport

A súlylökő Márton Anita ezüstérmet nyert szerdán a londoni atlétikai világbajnokságon. A tavaly olimpiai harmadik nagyszerű utolsó dobással, 19,49 méterrel zárt másodikként a győztes kínai Kung Li-csiao mögött.


Márton a zuhogó esőben zajló döntőben az első sorozatban 18,50 méterig lökte a súlyt, kísérlete után nem tűnt elégedettnek. Kung Li-csiao, aki 20,11 méterrel az idei legjobb eredménnyel rendelkezik, 19,16-tal vezetett az első sorozat után, a magyar atléta pedig negyedik volt. Másodikra 18,89-et lökött, ezzel feljött a második helyre, megelőzve a jamaicai Danniel Thomas-Doddot, illetve az amerikai Michelle Cartert. A harmadik sorozatban egy helyet visszacsúszott, mert míg ő 18,65 métert ért el, addig Carter 19,14-gyel elé került.
A következő sorozatban Márton a leggyengébb kísérletét mutatta be 18,33-mal, így maradt a harmadik helyen. Kung és Carter szintén nem javított. Utolsó előtti kísérleténél 18,54 méterre szállt a súly, ugyanakkor Thomas-Dodd 18,91-gyel két centivel túldobta az ő legjobb eredményét. Márton összeszedte magát, és a korábbiaknál koncentráltabban 19,49 méterre lökte a súlyt.
A 28 éves magyar versenyző Londonban a súlylökés mellett diszkoszvetésben is indul. Márton Anita a magyar csapat második érmét szerezte a világbajnokságon, hiszen Baji Balázs harmadik lett 110 méter gáton.
Eredmények:
* férfi 400 m gát: 1. Karsten Warholm (Norvégia) 48.35 mp, 2. Yasmani Copello (Törökország) 48.49, 3. Kerron Clement (Egyesült Államok) 48.52
* női 400 m: 1. Phyllis Francis (Egyesült Államok) 49.92 mp, 2. Szalva Eid Naszer (Nahrein) 50.06, 3. Allyson Felix (Egyesült Államok) 50.08
* női súlylökés: 1. Kung Li-csiao (Kína) 19,94 m, 2. Márton Anita 19,49, 3. Michelle Carter (Egyesült Államok) 19,14.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1736
szavazógép
2017-08-11: Sport - :

Német győzelem a Kastély Szakaszon (Székelyföld Kerékpáros Körversenye)

Harmincöt fokos hőség, nyolcvankét versenyző, 160 km-es szakasz, tizenkilenc háromszéki és nyolc hargitai település, valamint kevesebb, mint négyórás út – ez számokban a 11. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakasza, amit a német Christian Mager (Hrinkow Advarics Cycling Team) nyert meg. A hajrában két esés is volt, a legrosszabbul a 2011-es körverseny győztese és a sepsiszentgyörgyi prológot harmadikként záró Florian Bissinger járt, aki kezén, lábán és fején szenvedett sérüléseket, s számára véget is ért a székelyföldi viadal.
2017-08-11: Világfigyelő - :

Szegedre érkezett Bulgáriából a balesetet szenvedett nő

Stabil állapotban van az a 19 éves nő, akit tegnap szállítottak haza Bulgáriából, ahol három hete autóbalesetet szenvedett, agyi ödéma alakult ki nála, két nyaki csigolyája eltört. Mostanáig Burgaszban kezelték, mesterséges kómában tartották.