Baróton nyitott képviselői irodát Kulcsár-Terza JózsefA jobboldalt építik

2017. szeptember 11., hétfő, Közélet

Baróti képviselői irodájának megnyitóját péntek délután tartotta Kulcsár-Terza József. A Magyar Polgári Párt (MPP) politikusa úgy fogalmazott: az erdővidéki emberekhez nagyon közel érzi magát, ezt pedig azzal is ki akarta fejezni, hogy a két megyeszékhely, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda után itt nyit irodát. Egyelőre szerdán és pénteken 8–12 óráig fogadja az érdeklődőket Román Attila irodavezető, de hamarosan bővítenék a programot, s honosítási ügyintézési és regisztrációs irodaként is működnének.

  • Román Attila és Kucsár-Terza József. A szerző felvétele
    Román Attila és Kucsár-Terza József. A szerző felvétele


Az MPP megyei vezetőségének tagja, a b­aróti iroda vezetője, Román Attila üdvözölte a meghívottakat – szinte kivétel nélkül a párt baróti és vargyasi szervezetének tagjai közül kerültek ki –, majd Kulcsár-Terza Józsefet dicsérte: olyan ember, aki hallatni tudja hangját ott, ahol sok a süket fül: Bukarestben.
Kulcsár-Terza József az erdő­vidékieknek köszönetet mondott, amiért az elmúlt években kitartottak a polgári értékek mellett, szavazataikkal támogatták megválasztását. Ígérte, az elkövetkezendőkben is a nemzeti ügyek szószólója marad abban a román parlamentben, ahol a „Grindea­nu-hisztéria” óta nagyon rossz a hangulat. A politikus úgy vélte, sokkal erőteljesebb politizálásra van szükség Bukarestben, nem szabad az asztalra csapástól sem visszariadni. Ennek eszköze lehet az általa alapított, a magyar ügyekkel foglalkozó albizottság. Már jártak Székelyföldön, találkoztak vezetőinkkel, jegyzőkönyvbe foglalták sérelmeinket és az önrendelkezésre vonatkozó igényünket is, ezáltal olyan hivatalos dokumentum született, amelyet nemcsak itthon, de külföldön is lehet használni. Az albizottság jelentőségét jelzi az is, hogy a román hatalom a tervezett kolozsvári kiszállásukat meghiúsította, de nem hagyják magukat, hamarosan megszervezik azt is. Mivel több román képviselőtársa is kérdezte tőle, mi az a Ţinutul Secuiesc, illetve az ő meggyőződése, hogy a románsággal jobb kommunikációra van szükség, közeli tervei közt szerepel egy Székelyföldet bemutató előadás megtartása Bukarestben – mondotta.
Az MPP–RMDSZ viszonyról szólván kijelentette: a fontos ügyekben össze kell fognunk – aki nem így gondolja, az ügyünk ellen van –, azonkívül a jobboldal építésében érdekelt, s azért dolgozik, hogy a polgári párt identitása mindenki számára minél inkább láthatóvá váljék – ez lesz a frissen felavatott iroda feladata is. „Vannak ügyek, amelyben úgy kell tudnunk összefogni, mint ahogy teszi azt az SZPD és az NLP, amikor jogaink érvényesítése ellen lépnek fel. Nekünk közösen azt kell elérnünk, hogy a román hatalom a maga által a Gyulafehérvári kiáltványban vállaltakat betartsa” – jelentette ki Kulcsár-Terza József.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1800
szavazógép
2017-09-11: Közélet - Fekete Réka:

Tej, kifli csak hetek múlva

Az államilag támogatott tízórait szabályozó kormányhatározat gyakorlati útmutatója késése miatt az óvodások, elemi és gimnáziumi tanulók csak hetek, netán egy-két hónap múlva kapják meg a napi 2,05 lej értékű harapnivalót. A tej-kifli program Háromszéken közel 24 ezer gyermeket érint, a megyei önkormányzat ígéri, a hosszú távú keretszerződés megkötéséig ideiglenes megoldást keresnek a tízórai beszerzésére – közölte Henning László, a megyei tanács alelnöke.
2017-09-11: Közélet - Farkas Réka:

Kelemen Hunor: Lesznek még magyarellenes provokációk

Még készül az RMDSZ prioritáslistája a következő parlamenti ülésszakra, körülbelül egy héten belül összesítik a beérkezett javaslatokat, erről döntöttek az egy héttel ezelőtti zeteváraljai frakcióülésen – ismertette Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Sepsiszentgyörgyön.