Háromszék turizmusáértÖsztöndíjakat adtak át

2017. szeptember 13., szerda, Közélet
Ösztöndíjat adott át a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület nevében Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke tegnap a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozata három volt diákjának.
 
  • Réti Szende Borbála, Fosztó Mónika, Tamás Sándor, Demeter Norbert és Nagy Enikő. A szerző felvétele
    Réti Szende Borbála, Fosztó Mónika, Tamás Sándor, Demeter Norbert és Nagy Enikő. A szerző felvétele
Tamás Sándor felelevenítette, a megyei tanács tavaly decemberben határozott arról, hogy 2017 a turizmus éve Háromszéken. Az akció részeként együttműködési szerződést kötöttek a BBTE Közgazdaságtudományi Karának Üzletigazgatási Tanszékével. A megállapodás egyik pontjában három, egyenként 1500 lejes ösztöndíjat ajánlottak fel olyan diákoknak, akik a háromszéki turizmus fejlesztési lehetőségeiről írják szakdolgozatukat. Ezzel ösztönözni szeretnék a diákokat arra, hogy egyre alaposabban foglalkozzanak a szakmával – tette hozzá az elnök.
Fosztó Mónika egyetemi adjunktus, tanszékvezető közölte, négy diák szállt versenybe a három ösztöndíjért, s ismertette az odaítélési kritériumokat. A dolgozat elbírálásán kívül beszámított a tanulmányi átlag és az írásbeli vizsga eredménye is. Egy mesterképzős és két alapképzést elvégzett diák kapta meg a jutalmat. A kökösi Nagy Enikő az Uzon, Réty, Illyefalva és Kökös községeket magába foglaló URIK kistérség fenntartható fejlődésének lehetőségeit taglalta. A miklósvári Demeter Norbert szülőfaluja falusi turizmusának alakulását és fejlesztési lehetőségeit elemezte. A kovásznai Réti Szende Borbála mesterképzős disszertációját a kovásznai turisztikai információs központ tevékenységéről és a fürdőváros fejlesztési lehetőségeiről írta.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-09-13: Közélet - Bokor Gábor:

Kovászna vendégül látta testvértelepüléseit

A kovásznai városnapokon a fürdőváros testvértelepüléseinek küldöttségeit is vendégül látták,  a találkozást ünnepi tanácsüléssel tették emlékezetessé. Ez jó alkalomnak bizonyult arra, hogy a résztvevők még inkább megismerhessék egymást, beszámoljanak eredményeikről, gondjaikról. Az esemény kapcsán Gyerő József kovásznai polgármesterrel beszéltünk a testvértelepülési kapcsolatokról, elvárásokról, megvalósításokról.
2017-09-13: Közélet - Fekete Réka:

Bizakodóan kezd a kommandói iskola

Hétfőn tizennégy gyermekkel kevesebbnek csengettek be a januári tűzvészben károsult kommandói Horn Dávid Általános Iskolában, mint az elmúlt tanévben, a pedagógusközösséget mégsem a csüggedés, hanem a bizakodás jellemzi. Opra-Béni Béla igazgató a mindenkori tanévnyitók reménykedő hangulatában mondta lapunknak: nehézségeik vannak, de ha az Isten is megsegíti, jövő szeptemberben iskolát avatnak.