Havazott a Lakócán

2017. október 9., hétfő, Közélet

Vastag hóréteg képződött hétvégén a Déli-Kárpátok magas hegyein, és Székelyföld keleti peremvidékén is havazott. A Kovászna megye határán fekvő, 1777 méter magas Lakóca csúcson 40 centiméteres a hóréteg vastagsága.

A meteorológiai szolgálat honlapján elérhető adatok szerint a legvastagabb hótakarót a Bucsecs-hegységben, a 2505 méteres Omu-csúcs közelében mérték. Itt 90 centiméteres a hóréteg vastagsága. A Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint a Transzbucsecs magashegyi úton nagy nehézségek árán sikerült kiszabadítani a hó fogságából egy élő állatokat szállító teherautót. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság ideiglenesen lezárta a Déli-Kárpátokat Szászsebestől délre átszelő Transzalpina magashegyi utat, amelyen a hóeltakarító munkagépeknek jelentős vastagságú hóréteget kellett félretolniuk. A meteorológiai előrejelzés szerint hideg marad az idő a következő napokban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1820
szavazógép
2017-10-09: Világfigyelő - :

A spanyol egységért tüntettek Barcelonában

Spanyolország egységéért tüntetők tömege töltötte meg Barcelona utcáit tegnap, egy héttel a rendőri erőszakba torkollott katalán függetlenségi népszavazást követően, amelyet az alkotmánybíróság felfüggesztő határozata ellenére rendeztek meg Katalóniában.
2017-10-09: Közélet - Hecser László:

Régizene az olaszteleki Daniel-kastélyban

Amikor hét esztendővel ezelőtt első alkalommal megszervezték az Erdővidéki Régizene-találkozót, a Kájoni Consort együttes tagjai nem tudták, csak remélték, lesz még folytatás. Az eltelt időszakban sok minden jóra fordult. A Rácz házaspárnak köszönhetően otthonra leltek az olaszteleki Daniel-kastélyban, barátokra tettek szert, akik kedvükért messze földről is eljönnek a közös zenélésért, s nem utolsósorban törzsközönségük alakult ki, amely várja, óhajtja ezt a fajta zenét és a megteremtett látványt.