Tiszta udvar – rendes ház KovásznánAki mer, az nyer

2017. október 12., csütörtök, Közélet
A kovásznai helyi tanács kedd délutáni rendkívüli ülésén adták át a Tiszta udvar – rendes ház verseny győztesének azt a plakettet, mely ezentúl ingatlanja utca felőli oldalát fogja díszíteni. A győztes idén György Ágnes, családi háza az Erzsébet utca 1. szám alatt található. A plakettet Gyerő József polgármester és Jeszenovics Károly alpolgármester nyújtotta át. A verseny eredményét még szeptemberben, a városnapok alkalmával tették nyilvánossá.
 
  • Gyerő József, György Ágnes és Jeszenovics Károly
    Gyerő József, György Ágnes és Jeszenovics Károly
 
A korábbi években nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, idén azonban „történt valami” – mondta az ülésen a polgármester. A tömbház kategóriában egy tulajdonosi egyesület jelentkezett a megmérettetésre, a zsűri azonban nem fogadta el pályázatukat. Az egyesület tavaly már részt vett a megmérettetésen, a verseny szabályzata szerint a következő öt évben nem szállhat versenybe – akkor sem, ha más lépcsőházat jelöl a megmérettetésre. A tömbház kategóriában 6000 lej ütötte volna a győztes markát, de jelen körülmények között a pénz a városkasszában marad.
Nem volt nehéz dolga a zsűrinek a családi ház kategóriában versenyzők rangsorolásával sem. György Ágnes volt az egyedüli jelentkező, eleget tett a feltételeknek, így borítékolt volt győzelme. A plakett mellett ezerlejes díjat is kapott, az összeget az ingatlanja további szépítésére, kerti eszközök, gépek vásárlására fordíthatja.
György Ágnes az ülésen könnyes szemmel mondta: köszöni a kitüntetést, de a dicsőség nem csak az övé, gyerekei folyamatosan mellette álltak.
Gyerő József ismertette az ingatlan érdekes, de szomorú történetét. Tavaly tűzvész dúlt az épületben, tetemes anyagi kár keletkezett, az ott élők élete is veszélybe került. Dicsérendő, hogy ilyen rövid idő alatt rendbe tették a házat, az is, hogy versenybe mertek szállni. Aki mer, az nyer – hangoztatta Gyerő.
Kádár Gyula, a verseny ötletgazdája elmondta, a cél az volt, hogy ösztönözzék a lakosságot, tartsák rendben ingatlanjaikat, hiszen ezzel a városkép pozitív alakulásához járulnak hozzá. Nem elég, ha a polgármesteri hivatal, a helyi tanács, alárendelt intézményei figyelnek a város arculatára, az itt lakók is hatékonyan hozzájárulhatnak a fejlődéshez – mondta a tanácstag. Jövőben nagyobb publicitást kívánnak adni a versenynek, a több versenyző azt jelenti, hogy a városban több a rendben tartott ingatlan – magyarázta Kádár.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-10-12: Közélet - Nagy D. István:

Döntések futószalagon (Rendkívüli tanácsülés Sepsiszentgyörgyön)

Az adóövezeti besorolást módosító javaslat megtárgyalását leszámítva igen gyorsan döntött tegnap több kérdésben a megyeszékhely képviselő-testülete. A tanácstagok egyebek mellett rábólintottak az Amenkha Roma Egyesülettel történő társulásra, illetve a vállalkozásoknak nyújtott adó-visszaigénylési támogatás keretének megnövelésére.
 
2017-10-12: Közélet - Hecser László:

Harminc év után életre kel az orgona

Az újtusnádi Bors László orgonaépítő gondoskodásának köszönhetően hamarosan megújul Bibarcfalva 1855-ben épített orgonája. A régóta, talán már harminc esztendeje is némaságra kárhoztatott hangszer teljes rendbetétele még néhány hónapot igénybe vesz, de ha úgy kívánják, a reformáció ünnepén már képes lesz megszólalni – ígérte a mester.