Ford és politika

2017. október 13., péntek, Belföld
Klaus Iohannis államfő és Mihai Tudose miniszterelnök is részt vett tegnap a craiovai Ford gépkocsigyár rendezvényén, ahol a cég legújabb modelljét, a Ford EcoSportot mutatták be.
Az új kocsit – amelynek gyártása ezer új munkahelyet hozott létre a dél-romániai gyárban egy 200 millió eurós beruházás nyomán – Iohannis is kipróbálta, és elismerően nyilatkozott róla. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy „a közlekedési infrastruktúra bármelyik kormány legelső prioritása kell hogy legyen”, erre nézve ígéreteket is kapott a kormányfőtől, akivel az új autó bemutatása előtt egyeztetett. Mihai Tudose azt ígérte, hogy napokon belül rajtolnak a munkálatokra szóló közbeszerzési eljárások, és az infrastrukturális beruházások első kézzelfogható hatásai is láthatóak lesznek. Tudose hangsúlyozta, hogy milyen fontos Románia számára a gépjárműipar: amellett, hogy számottevően hozzájárul a román bruttó hazai termékhez, szociális vonzata is van a munkahelyek létrehozása által. Amióta 2008-ban átvette a craiovai üzemet, a Ford több mint egymilliárd eurót fektetett be romániai termelési kapacitásába és 1700 új munkahelyet teremtett.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 216
szavazógép
2017-10-13: Belföld - :

Négy miniszter távozna (Kormányátalakítás)

Feszült hangulatú, kora délutántól késő estig tartó tárgyalások zajlottak tegnap az SZDP székhelyén: a Mihai Tudose kormányfő által beharangozott kormányátalakításról beszéltek, ám lapzártáig nem jutottak egyezségre. Este kilencig annyit lehetett tudni, hogy az SZDP országos végrehajtó bizottságának csütörtök délutáni ülésére Mihai Tudose kormányfő és Liviu Dragnea pártelnök déli két óra tájban együtt érkezett meg.
2017-10-13: Belföld - :

Nyugtalan a gazdaság

A politikai válság negatív következményekkel jár gazdasági téren.