Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 19:59
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Nem vagyunk terroristák

2017. október 13., péntek, Közélet
Nem terrorista, aki Székelyföld autonómiájáért harcol – ezt válaszolta Kulcsár-Terza József kérdésére a Román Hírszerzőszolgálat (RHSZ) képviselője a képviselőház emberjogi bizottságának meghallgatásán.
A háromszéki képviselő azon az ülésen tette fel kérdését, amikor a hírszerzőszolgálat hatáskörének bővítéséről vitáztak. Azért tartotta fontosnak tisztázni ezt, mert a kézdivásárhelyi alaptalan terrorvádak esetében megfogalmazott vádiratban (melyet az RHSZ segítségével állítottak össze az ügyészek) terrorveszélyként szerepelnek az autonómiamegmozdulások, és több hivatalos dokumentumban nemzetbiztonsági kockázatként jelenik meg a magyarság autonómiaigénye. (-kas)
Hozzászólások
2017. október 13.
péntek 08:08
ferike
8 hozzászólás
Lassan ideje az autonomia kerdest feldobni a parlamentbe(ugy se lesz belole semmi), legyen temaja az ***** sajtonak es a bunko nepnek terelje el a figyelmet. Igy mindenki szaja be lesz tomve, a kissebbseg kussolhat mert Terza elvtas benyujtja az igert tervezetet(ugy se lesz megszavazva) es a bunko nep vegre kap egy olyan temat amin ragodhat egy darabig, kit fog erdekelni hogy hogy el vagy mit lopnak el a nagykutyak......

2017. október 13.
péntek 08:28
doboa61
2780 hozzászólás
Románia önként és kényszer nélkül soha nem lesz demokratikus állam, amelyik tiszteletben tartja a kisebbségek jogait.
Mert ez ellentétes annak az országnak az érdekeivel, amelyik megszállás alatt bitorol idegen birtokokat. És örökké ott lebeg a feje felett az igazságtétel veszélye. Minél fejlettebb a kisebbség autonómiája (lásd az éppen most zajló eseményeket a teljes autonómiát élvező Katalónia esetében), annál kisebb az esélye a megszállás, az elnyomás, a kizsákmányolás fenntartásának.

2017. október 13.
péntek 08:29
zikkurat
264 hozzászólás
micsoda egetrengető eredményes megállapítás: nem vagyunk terroristák! Éljen a mü püpü, élén a szókimondó Treza elvtársal! Hurrá! hurrá! huráá!!

2017. október 13.
péntek 08:45
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Nem vagyunk terrroristák? Tényleg? De hát mi vagyunk azok akik petárdából bombát szoktunk késziteni ( amelyek még pukkani se pukkanak), mi vagyunk azok akik hosszú, kihegyezett , lándzsa nyelű zászlókkal járunk felvonulásra, emlyekkel majd össze vissza döfködünk addig amig autonómia lessz, az árgyélusát nekije hogy igen.
A székelyek egytől egyik terroristák.A cserkészek is.A paintballt játszók is.

2017. október 13.
péntek 09:14
tihi
1775 hozzászólás
Tökéletes és pontos megállapítás,hogy NEM VAGYUNK TERORISTÁK ! Az önrendelkezéshez jogunk van,és minden demokratikus és jogállam ezt elfogadja és megadja a területén lévá nagyobb kisebbségeknek !! Hogy nekünk eddig nem sikerült,annak mi is okai vagyunk a fiatal történelmi román állam öntudat hiányában szenvedő politikusaival és fajgyülölőivel karöltve. Nem önrendelkezést kell kérni hanem többet,FÜGGETLENSÉGET, ahhoz,hogy valamit kapjunk is. Bennünket anexáltak,ajándékba adtak saját szülőföldünkkel együtt nemzetközi gazemberek,egy olyan államnak,amely nem akar tudomást venni a jogainkról, múltunkról...identitánsunkat folyamatosan leépíti,homályosítja és törli...ősi tulajdonainkat elorolja...fékezi a megmaradásunkat és létünket történelmi életterünkön !! Ha így semmibe vesznek,folyamatosan hazudnak és félrevezetnek minket és a külvilágot,akkor követeljük jogaink de maximálisan és ne részlegesen ! A harc amúgy is azonos,egyformán nehéz,és ha felét kapjuk meg akkor is több mint amennyit az elmúlt 97- 99 évben megadtak !!

2017. október 13.
péntek 09:41
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Gratula tihi, pragmatikus, szókimondó vagy mint mindig.

2017-10-13: Belföldi hírek - :

Iratfoglalás Teleormanban

Csütörtökön hajnali három órakor fejeződött be az iratok lefoglalása a Teleorman megyei tanácsnál – közölte Dănuţ Cristescu megyei tanácselnök, aki szerint az eljárás végére a 30 alkalmazottból mindössze tízen maradtak, akiknek most az a feladatuk, hogy elküldjék a hátramaradt iratokat.
2017-10-13: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Válságból válságba

Izzott a levegő tegnap a bukaresti pártirodákban: a főnöke ellen lázadó Mihai Tudose kormányfő és a mindent irányítani akaró Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök minden eszközt bevetett a kormányátalakítás ürügyén kirobbant hatalmi harc megnyerése érdekében.