Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 04:46
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Dupla bírság a román címke hiányáért

2017. október 17., kedd, Közélet
Egyenként kétezer lejes pénzbírsággal sújtotta a megyei fogyasztóvédelmi hivatal azokat a kereskedőket, akik termékeiket elfelejtették románul is feliratozni.

A magyarellenességéről is híres Mircea Diacon felügyelő által vezetett hatóság önszántából végzett ellenőrzései során 37 helyen vizsgálódott,  16 jegyőzkönyvet állított ki olyan termékek miatt, amelyekről hiányzott a román nyelvű címke az előírásos tudnivalókkal, és 8 esetben rótt ki bírságot, mégpedig a hasonló szabálysértéseknél szokásos 1000 lej kétszeresét. (demeter)
Hozzászólások
2017. október 17.
kedd 09:45
tihi
1775 hozzászólás
Ez a fajgyűlölő fajankó azt csinál amit akar.Még mondjuk,hogy nincs szabadakarat ebben az országban !! A baj az,hogy nyálaszájú,semmi emberek vezetik a megyénket és városunk...félnek elindítani egy olyan akciót,ami nem is oly nehéz,annak érdekében,hogy megszabadítsák megyénk becsületesen dolgozó lakóit ettől a pernahajdertől.Ébredjetek Tamás Sándorok,Kelemen Hunorok...azt várjátok,amíg teljesen becsődöl minden kis gazdasági társulás?? Nézitik,talán nevetitek is,miként busáskodik egy vaddisznó a kukoricásban ?? Haddjatok,menjetek,mondjatok le tisztségeitekről,jöjjenek mások,akik orvosolni tudják a törvénytelenségeket,a túlkapásokat, a magyar gyűlőletet és tenni akarnak azon lakóság érdekében,akik őt megválasztják!!

2017. október 17.
kedd 16:38
Ferencz
13769 hozzászólás
Vigyázz Kati, jő a medve és rajtad sem írja, miből vagy! Csak sejteni lehet...

2017. október 18.
szerda 22:10
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Mi a fenéért nem lehet ráírni rományul is,legalább azok is ha kézbe veszik és elolvassák,sőt megkóstoltatják jobban megveszik és több a nyereség is a termelőnek ...egy darab papírra fénymásolóval lehetne címkéket repeszteni és a 4 sarkát ráragasztani ,akinek nem kell,tépje le.Magyarországon se máshol nem lehet forgalomba hozni terméket ha nincs magyar leírás.A Tamáskákat meg Hunyorkákat már rég meneszteni kellett volna ,de szerintem lepaktálnak az elvtársakkal,kéz kezet mos és a pénznek nincsen szaga elvek ????szerint.

2017. október 18.
szerda 22:13
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Mircsulica csontkovácsos edzését pedig nem ellenzem!

2017-10-17: Közélet - Bokor Gábor:

Zakuszka a főszerepben (Kovászna)

Hatvanliteres üstben főztek zakuszkát a kovásznai civil szervezetek vasárnap. Az eseményt a Pokolsár Egyesület kezdeményezte, meghívásukra a Pastorala, Kiwanis, Lányos Asszonyok, Tündérvár Székely Nagycsaládosok és a Lyukaskő Egyesület szállt be a közös zakuszkafőzésbe.
 
2017-10-17: Közélet - :

Közbiztonsági ellenőrzések

Sepsiszentgyörgyön, illetve több községben is fokozott ellenőrzést végzett a hétvégén a rendőrség az utakon és a szórakozóhelyeken. A megyeszékhelyi egyenruhások pénteki akciója az erőszakos cselekmények megelőzését célozta.