Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 06:14
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Óvodákat bírságoltak

2017. október 18., szerda, Közélet
Összesen húsz óvodában és napköziben végzett ellenőrzéseket a tanévkezdés utáni hetekben a megyei fogyasztóvédelmi hivatal, és három bírságot osztott ki: két – egyenként ezer lejes – büntetést és egy írásbeli figyelmeztetést.
A fellelt hiányosságok közül elsőként a gyermeklétszámhoz mérten kevés illemhelyet és mosdókagylót emeli ki a fogyasztóvédők közleménye (ez sepsiszentgyörgyi, baróti, kézdivásárhelyi és berecki óvodákban is gond), a többi szabálysértés az étkezéssel kapcsolatos: például olyan húst találtak, amelyet nem az előírt 0–4 Celsius-fokon, hanem a fagyasztóban tároltak, vagy elmulasztották felírni az étlapra az egyes adagok súlyát, kalóriaértékét, allergén összetevőit, illetve azt, hogy fagyasztott nyersanyagból készülnek.  (demeter)
Hozzászólások
2017. október 18.
szerda 12:36
tihi
1775 hozzászólás
Sok szemétláda...ha ilyen szegény országban élünk,hogy még illemhelyre vagy mosdókagylóra sem jut pénz,akkor miért hibás a tanintézmény....mindenki számára készítenének illemhelyet,ha engednék és pénz is lenne rá!! Jobb lenne,ha a fajgyűlölő fogyasztóvédő pernahajder,a megye prefektusát büntetné meg azért,mert nem képes kiharcolni a szükségeseket a kormánytól !!! Talán a kis óvodásoknak kell felíratozni az étlapot a menű kalóriaértékével..súlyával vagy alergén összetevőivel !! Lehet maga az ellenőr sem érti egyik-másik fogalmat,mert csak a büntetést és a fajgyűlöletet ismerik !!

2017. október 18.
szerda 12:56
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
nem számit tihi...az a lényeg hogy vesszünk F16 sokat meg Patriot elfogó rendszereket meg mit tudom én milyen harci járművet milliárd dollárokért.Az a fontos, az a prioritásunk nekünk, nem a kisgyerekek meg a tanügy.

2017-10-18: Közélet - :

Aprómunkák Sepsiszentgyörgyön

A nagyobb volumenű utcajavításokkal párhuzamosan kisebb városszépítő munkálatokat is végeznek Sepsiszentgyörgyön – tudatja tegnapi közleményében a városháza.
2017-10-18: Közélet - :

Gyalogost gázoltak el

Súlyosan megsérült egy járókelő hétfő este Csemernek területén. A 68 éves férfi az úttesten haladt, amikor elütötte egy robogó.