Készülnek a kommandói út téli karbantartására

2017. október 25., szerda, Közélet

Átminősítették a Kovásznát Kommandóval összekötő utat. Az eddig községi besorolású utat a kovásznai tanács múlt heti döntése nyomán a továbbiakban II. fenntarthatósági szintű, a téli időszakban N.I.2. minősítésű útként tartják számon. Az új besorolás lehetővé teszi, hogy a téli időszakban olyan szolgáltatási szerződést kössenek karbantartására, melynek költségvetése nagyobb lehet az eddigieknél, megengedi a hó gyakoribb eltakarítását, több csúszásgátló kiszórását.

  • Tavaly télen nem volt fennakadás a kommandói úton. A szerző felvétele
    Tavaly télen nem volt fennakadás a kommandói úton. A szerző felvétele

A Gyerő József polgármester által előterjesztett határozattervezetben hangsúlyozzák: az út létfontosságú a kommandóiak számára, ha járhatatlanná válik, lényegében elszigetelődik a falu. A közutak téli járhatóságának biztosítását szabályozó rendelet értelmében az út kezelője – jelen esetben Kovászna önkormányzata, egyben az út tulajdonosa is – köteles intézkedéseket tenni az út besorolását, a téli intervenciós szint megállapítását illetően, ki kell dolgoznia a téli felkészülési és operatív tervet. Következő lépésként elektronikus árverésen hirdetik meg a téli karbantartást, a szolgáltatás közvetlen odaítélése nem lehetséges. Az elektronikus liciten az egész országból jelentkezhetnek a szolgáltatást vállalni kívánó cégek. Az elmúlt télen egy Kovászna megyei cég végezte a kommandói út karbantartását, a közlekedésben nem volt kiesés, annak ellenére, hogy jelentős mennyiségű hó esett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1745
szavazógép
2017-10-25: Közélet - Hecser László:

Sürgősen szigetelni kell a sportcsarnok tetejét

Barót tanácsa tegnap tartott soros ülésén a költségvetés kiegészítéséről, illetve módosításáról szóló napirendi pontnál két jelentősebb beruházásról is döntött. Lázár-Kiss Barna András polgármester szerint a leggyorsabban a sportcsarnok tetejét kell szigetelniük.
2017-10-25: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A miniszter vonatra ül

Nem lacafacázik sokat Felix Stroe frissen kinevezett szállításügyi miniszter: a vonatok késése miatt nyilvánosan fenyegette meg kirúgással a Román Vasúttársaság vezérigazgatóját, aki ezek után azonnal le is mondott tisztségéről.