Nemzeti összetartozásban a jövő

2017. október 30., hétfő, Közélet

Jelképes őrtüzet gyújtottak a székely autonómiáért Budapest XXII. kerületében, Budafok-Tétényben tegnap. A viharosra fordult időjárás, az erős széllökések miatt a rendezvényt az eredeti tervvel ellentétben zárt térben, a városháza dísztermében tartották, ahol gyertyákat lobbantottak lángra.


Az esemény fővédnökeként felszólaló Szabolcs Attila, Budafok-Tétény fideszes parlamenti képviselője hangsúlyozta: minden évben megmutatják a világnak, hogy közösséget vállalnak mindazokkal, akik magyarként szabadságot, jogot, jövőt, gyarapodást szeretnének szülőföldjükön, Székelyföldön. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, új idők fújdogálnak az európai politikában, a nemzeti identitás kezd az egyik legmeghatározóbb erővé válni. A nemzetközi fejlemények azt igazolják, amit Magyarország is képvisel: a jövőt a nemzeti összetartozás, a szuverenitás fogalmai jelölik ki. A székely autonómia tehát nem pótcselekvés, hanem az európai jövőbe vezető út egy fontos állomása – jelentette ki. Karsay Ferenc (Fidesz–KDNP), a XXII. kerület polgármestere felidézte, hogy a magyar önkormányzatok közül először a budafok-tétényi tűzte ki a székely zászlót.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1697
szavazógép
2017-10-30: Világfigyelő - :

Százezrek tiltakoztak Barcelonában a katalán függetlenség ellen

Több százezren tiltakoztak Barcelona utcáin tegnap délután a független Katalán Köztársaság létrehozását célzó javaslat ellen, amelyet pénteken szavazott meg a katalán parlament függetlenségpárti többsége. „Demokratikus ellenállásra” szólított fel a spanyol alkotmány 155-ös cikkelyének alkalmazásával szemben Carles Puigdemont eddigi katalán elnök Barcelonában szombaton, akinek menesztését pénteken este jelentette be a spanyol miniszterelnök a spanyol szenátustól kapott felhatalmazás alapján.
2017-10-30: Közélet - Iochom István:

Őrtűzgyújtás Kézdivásárhelyen (Kézdivásárhely)

A Kézdivásárhely szentkatolnai kijáratánál levő cukorrépagyűjtő központ területén tegnap kora este az autonómiakövetelés jeleként a Kézdiszéki Székely Tanács (KSZT) és a Magyar Polgári Párt (MPP) kézdivásárhelyi képviselői őrtüzet gyújtottak mintegy kéttucatnyi résztvevő jelenlété­ben, akik közül többen székely zászlókat lobogtattak.