Grindeanu állásban

2017. november 8., szerda, Belföld

A román távközlési hatóság elnökévé választotta tegnap a parlament két háza Sorin Grindeanu volt kormányfőt.

A tisztségre csak politikailag független szakembert jelölhetett Mihai Tudose miniszterelnök – Grindeanu azáltal vált alkalmassá az elnökségre, hogy az SZDP kizárta őt soraiból, amikor nem volt hajlandó lemondani a kormány éléről, mután a pártvezetés megvonta tőle a politikai bizalmat. A „túlságosan önállóvá vált” Grindeanut most ugyanaz a parlamenti többség emelte a távközlési hatóság elnöki székébe, amely júniusban bizalmatlansági indítvánnyal váltotta le. Grindeanu a temesvári tudományegyetemen végzett informatikus, aki a Ponta-kormányban csaknem egy évig távközlési miniszter volt, ezért tartják megfelelő embernek a több mint hárommilliárd eurós távközlési piac tevékenységét szabályozó hatóság vezetésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1689
szavazógép
2017-11-08: Belföld - :

Lassan törlesztenek

A tanügyi dolgozók 2022-ig éves bontásban kapják meg a bíróság által megítélt kártérítéseket: a képviselőház tegnap megszavazta a Liviu Dragnea házelnök, Mihai Tudose miniszterelnök, Liviu Pop oktatási miniszter és Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes által kezdeményezett jogszabályt.
2017-11-08: Belföld - :

Adócsalás-gyanú Háromszéken

Tizenhárom, Brassó és Kovászna megyei helyszínen tartottak házkutatást tegnap a gazdasági rendőrség képviselői olyan cégeknél, amelyeket adócsalással gyanúsítanak. A hatóságok szerint a cégek könyvelésében nem tüntettek fel építőanyagok kereskedelméből származó bevételeket, hogy csökkentsék adóalapjukat, és ezzel nyolcmillió lejes kárt okoztak az államnak. A brassói ügyészség hét személyt állít elő kihallgatásra.