Járóka Lívia lett az EP első roma alelnöke

2017. november 16., csütörtök, Világfigyelő

Járóka Líviát, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét választotta egyik alelnökének az Európai Parlament tegnap strasbourgi plenáris ülésén.

Járóka Líviát a Fideszt is tagpártjai között tudó Európai Néppárt (EPP) jelölte az EP egyik megüresedett alelnöki posztjára a magyar képviselőcsoport ajánlására.
A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy Járóka Lívia személyében történelmének első roma származású alelnökét választotta meg a testület plenáris ülése. A kinevezés a képviselő korábbi erőfeszítéseinek elismerése, valamint a Fidesz Európai Parlamenten belüli pozíciójának megerősítése – húzták alá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1796
szavazógép
2017-11-16: Világfigyelő - :

Büntetnék Lengyelországot (Európai Parlament)

A lengyelországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el tegnap az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, és ennek értelmében a testület elkezdi előkészíteni az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását a lengyel kormánnyal szemben. A lengyel külügyi tárca közleményében politikai nyomásgyakorlásként értelmezte az EP lépését.
2017-11-16: Közélet - Bokor Gábor:

Kevés a külföldi vendég (Kovászna)

Jól teljesített 2017 első fél évében a kovásznai Turisztikai Információs Iroda. Az intézményben sokoldalú tevékenység zajlik, munkanapokon 9–17 óra között fogadják az érdeklődőket. Turizmussal kapcsolatos információkkal szolgálnak, együttműködnek a helyi és környékbeli vendégforgalmi és közétkeztetési egységekkel, népszerűsítik az orbaiszéki lehetőségeket – derül ki a Pop Zsófia irodavezető által összeállított beszámolóból.