Pénz az állattenyésztőknek

2017. november 21., kedd, Gazdakör

Százmillió euró értékben hagyott jóvá állattenyésztési támogatásokat a kormány a termeléshez kapcsolt támogatások kifizetésére.

Négy kategóriában folyósítják a pénzt, a legtöbbet, 85,99 millió eurót a tejtermelő tehenekre. A húsmarhákra, illetve ezek keresztezett leszármazottjaira 11,55 millió eurót folyósítanak. A tejelő bivalyokra fordított támogatás összértéke 1,47 millió euró, selyemhernyókra a keret 27 ezer euró. Az állatonkénti támogatást a keretösszeg és a jogosult állomány arányában határozzák meg. A termeléshez kötött állattenyésztési támogatásoknál november 16-tól adhatók előlegek, a teljes összeg kifizetése december elsejétől lehetséges. A kifizetés egy euró 4,5993 lej árfolyamon történik. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2017-11-21: Gazdakör - Bokor Gábor:

Elégedetlenség a kifizetési ügynökségnél

Elégedetlenek az új pénzügyi törvényből adódó, várható fizetéscsökkentésekkel a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) alkalmazottai. Számításaik szerint fizetéseik 700–2800 lejjel csökkennek, ugyanis a bérezési törvény értelmében pluszjuttatásaikat 75 százalékról 25 százalékra csökkentik.
2017-11-21: Gazdakör - Incze Péter:

Munkaülés a vidékfejlesztési hivatalnál (Vidékfejlesztés )

A múlt kedden nagyszabású munkaülést tartottak a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei hivatalának székhelyén, a sepsiszentgyörgyi Babeş–Bolyai-egyetem épületében. A nehézségeket, problémákat feltérképező szakmai találkozóra meghívták a megye összes nyertes pályázóját, akik pályázatának lebonyolítása, megvalósítása folyamatban van. A találkozón jelen volt Lidia Bogdan, a gyulafehérvári régiós központ vezérigazgatója is.