TeremlabdarúgásLeiskoláztatták a Sepsi Futsal csapatát

2017. december 11., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi Futsal nem tudott meglepetést okozni az FK Székelyudvarhelynek, s tizenhárom gólos, azaz 5–18-as arányú óriási zakóba szaladt az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság 14. fordulójának nyitómérkőzésén. Hazai szempontból a roppant sportszerű mérkőzésnek csak egyetlenegy pozitívuma volt, éspedig az, hogy Farkas Attila tanítványai öt gólt szereztek. Emellett a zöld-fehérek végig futottak az eredmény után, s a pénteki meccsen csak a másodhegedűs szerep jutott nekik.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János


Jóformán bele sem melegedtünk a mérkőzésbe, s az első kapura rúgás után már vezetett is az eltiltott Mánya Szabolcs nélkül felálló FK Székely­udvarhely (0–1). A válasz 30 másodperc múlva érkezett Pulugor Istvántól, aki egy szép egyéni akció végén egyenlített (1–1). A folytatás azonban a vendégekről szólt, akik az első játékrész felénél már 1–8-ra vezettek. A félidő további részében még öt alkalommal zörgött a zöld-fehérek hálója, s a Sepsi Futsal tizenkét gólos hátrányban vonult szünetre (1–13).
Szentgyörgyi kapufával indult a második felvonás, újabb gólt azonban az udvarhelyiek szereztek (1–14), akik a biztos győzelemmel a tarsolyukban már nem futsaloztak nagy erőbedobással. A 27. percben még így is ismét gólt kaptunk (1–15), majd a 34. percre 3–15-re alakult a mérkőzés. Gyors gólváltás után 4–16 volt az állás, s támadtunk, ám az erőnkből még csak egy gólra futotta, ellenben az FK játékosai további két alkalommal voltak eredményesek (5–18). A Sepsi Futsal nagy verésbe szaladt idei utolsó hazai mérkőzésén, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy pénteken nem egy súlycsoportba való volt a két csapat.
Annak ellenére, hogy az élvonalnak ez volt az idei utolsó fordulója, a Sepsi Futsalnak csütörtökön még lesz egy meccse, hiszen csapatunk akkor pótolja be a Resicabánya ellen a 13. etapból elnapolt mérkőzést.
Teremlabdarúgó I. liga, 14. forduló: Sepsi Futsal–FK Székelyudvarhely 5–18 (1–13). Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 200 néző. Vezette: Marian Carp (Galac) és Ionuţ Smeu (Brăila). Sepsi Futsal: Kisgyörgy–Papp Cs., Pulugor I., Pulugor Zs, Tompa (cserék: Bende, Papp L., Ciobotaru, Ambrus, Bartos). Edző: Farkas Attila. Székelyudvarhely: Grigoraş–Szőcs, Biró, Szécsi, Hadnagy (cserék: Miklós, Máté, Kedei, Csala, Kanyó, Bálint, Boda, Gálfi). Edző: Jakab Zoltán. Gólszerzők: Pulugor I. (2., 32., 35.), Tompa (34.), Bende (36.), illetve Szőcs (1., 2.), Szécsi (3., 5., 16., 34.), Bíró (4.), Miklós (8.), Ciobotaru (10. – öngól), Kedei (10., 12.), Gálfi (14., 21.), Hadnagy (17.), Csala (20.), Máté (27., 38., 40.). Kapura rúgás: 23–41 (a kapu területére: 16–28). Szögletarány: 11–9. Csapathiba: 2–0.

Döntetlen Déván
A Kézdivásárhelyi SE szombaton nagyon tartalékos (Farkas–Gáll, Rancz, Ştefănescu, Păun/cserék: Gondos, Gazda, Boricean) felállásban lépett pályára a Dévai West otthonában, és 5–5-ös döntetlennel zárta a II. ligás futsalbajnokság 11. fordulójának első meccsét. A 38. percben hiába vezetett a céhes városbéli gárda 3–5-re, a házigazdák a véghajrában vészkapusos taktikára váltottak, és kiegyenlítettek. A KSE gólszerzői: Ştefănescu 2, Gazda, Gáll 2.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1315
szavazógép
2017-12-11: Kitekintő - :

Nehéz a szakítás (Megállapodás a Brexit-tárgyalásokon)

Hosszú hónapok tárgyalásai után megszületett a megállapodás az Egyesült Királyság uniós kiválásának legfontosabb feltételeiről – jelentette be pénteki közös sajtóértekezletén Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Theresa May brit kormányfő, miután korán reggel ismét tárgyalóasztalhoz ültek Brüsszelben.
2017-12-11: Sport - :

Nyert a Téglás Panzió (Minifoci)

Már nincs nyeretlen csapata a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokságnak, miután a Téglás Panzió kisebb meglepetésre legyőzte a Málnás csapatát a pontvadászat 9. fordulójában.