Románokat Székelyföldre?

2018. január 27., szombat, Belföld

A Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) szervezet azzal a kéréssel fordult a román állami intézményekhez, hogy nyilvánítsák „nemzetbiztonsági területté” Hargita, Kovászna és Maros megyét.

A társaság csütörtökön kiadott közleménye szerint a három megye elnéptelenedésére hivatkozva kéri az államfői hivataltól, a kormánytól és a parlamenttől, hogy kedvezmények nyújtása révén támogassák a romániai tőkével létrejövő Hargita, Kovászna és Maros megyei beruházásokat. Szerinte ezáltal lehetne bátorítani a cégeket és a vállalkozókat a térség gazdaságának fejlesztésére, és a foglalkoztatottság növelésére. Saját tanulmányukra hivatkozva állapítják meg, hogy Hargita és Kovászna megye elnéptelenedése „nemzetbiztonsági kérdéssé válik”. „A magyar közösség vezetőinek a mesterséges zavarkeltései csakis munkahelyek létesítésével, és ezeknek a megyéknek a románokkal és magyarokkal való újranépesítésével olthatók ki” – áll a CNMR közleményében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1686
szavazógép
2018-01-27: Belföld - :

Nagy álmok 2020-ig

Viorica Dăncilă kijelölt miniszterelnök hétfőn a parlament elé terjeszti jóváhagyásra a 2018–2020-as időszakra szóló a szociálliberális koalíció által aktualizált kormányprogramot – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség.
2018-01-27: Belföld - :

Elvetett szolidaritási illeték

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége politikai bizottságának ülését követően Călin Popescu-Tăriceanu pártelnök bejelentette: az előző kormány beiktatásakor nagy port kavart szolidaritási illeték bevezetését törlik a kormányprogramból. Az elnök hangsúlyozta, a kormány gazdaságpolitikájának egyik alapelve, hogy egyetlen új adónemet se vezessenek be 2018-ban, sőt: csökkenteni akarják ezek számát.