Mindent az igazság lapjára tett

2018. március 9., péntek, Belföld

Nemmel válaszolt Horváth Anna a bűnvádi perének tegnapi tárgyalásán a bírónőnek arra a kérdésére, hogy felfüggesztett börtönről szóló ítélet esetén vállalna-e közmunkát. Ennek az a következménye, hogy március 22-én vagy letöltendő börtönre ítélik, vagy felmentik a vádak alól.


„Felvállaltam ezt a rizikót, mert féligazságok nincsenek” – nyilatkozta Horváth Anna a Maszolnak a tárgyalás után. Mint ismert, a perben eredetileg március 2-án kellett volna ítéletet hirdetni, a tegnapi tárgyalásra csupán azért volt szükség, mert kiderült, hogy a bűnvádi pernek az ítélethirdetés előtti, utolsó tárgyalásán a bírónő elfelejtette megkérdezni a vádlottaktól, hogy felfüggesztett börtönbüntetésről szóló ítélet esetén vállalnak-e közmunkát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1756
szavazógép
2018-03-09: Belföld - :

Nem diszkriminálhat a köztisztviselő!

Csoma Botond RMDSZ-es képviselő törvénymódosítást kezdeményezett annak érdekében, hogy a fegyelmi bizottság szabhasson ki szankciókat olyan esetekben, amikor egy köztisztviselő hivatali idejében vagy azon kívül diszkriminatív kijelentéseket tesz egy közösséggel szemben.
2018-03-09: Belföld - :

Mobil rendelők

Közvitára bocsátotta az egészségügyi minisztérium a mobil rendelők és mobil orvosi egységek létrehozásáról szóló tervezetet, amelyek által javíthatnák a hátrányos helyzetű térségekben élő személyek egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését.