Szent József-búcsú SepsiszentgyörgyönÖsszetartani a családot

2018. március 21., szerda, Közélet

A csíkszentsimoni születésű Holló László professzor, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának előadótanára, dékánhelyettes segített felkészülni a sepsiszentgyörgyieknek a Szent József-búcsúra, amelyet hétfő este tartottak a belvárosi plébániatemplomban. Előtte háromnapos lelkigyarlaton a hit különböző vetületeiről beszélt, a nagyböjti időszakra való jó és eredményes felkészülést saját életéből vett példákon keresztül is magyarázta.

Holló László hangsúlyozta, a világ egyik legnagyobb gondja, hogy széthullanak a családok. Szent József élete nemes példázata annak, hogyan kell összetartani a családot. Ő Istenre bízta életét és családját. Mi, a mában élő emberek is gyakran találkozunk megoldhatatlannak tűnő esetekkel. Az a legjobb megoldás, ha a legnagyobb intéző, Isten elé visszük életünk gondjait, kérjük az ő segítségét, és úgy próbálunk döntést hozni, gyógyírt kérni életünk eseményeihez. Hosszú távon az a jó döntés, amely az örök üdvösségünket szolgálja.

Szabó Lajos kanonok-plébános köszönetet mondott a szép ünnepségért Istennek és mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy szebb, felemelőbb legyen a rendezvény: köztük a Laudate kórusnak, Simon Balázs kántornak, a kerület főesperesének, Hajdú Jánosnak és a paptestvéreknek, a főcelebránsnak; ugyanakkor köszöntötte a Sándorokat, Józsefeket és Benedekeket.

Mindazok, akik részt vetek a búcsú előkészületeiben vagy akár csak az ünnepi szentmisén, szép, felemelő és hitet erősítő lelkiekben gazdagodtak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1683
szavazógép
2018-03-21: Máról holnapra - Mózes László:

A törvény szövedéke

Hogy a marosvásárhelyi katolikus iskola újraalapítása szövevényesebb, mint hinnénk, jól érzékelteti Puskás Bálint volt háromszéki alkotmánybíró rendhagyó, szinte előzmény nélküli reagálása a taláros testület ez ügyben hozott döntésére.
2018-03-21: Kármentő - Nagy B. Sándor:

Potyogó pityóka, hulló hulladék

Ritkán ugyan, de megesik az emberrel, hogy Kézdivásárhelyről Brassó irányába autózva beszorul egy hosszú kocsisor végére, közvetlenül előtte pedig nyitott teherautó halad, amelyen nagy rakomány vörös pityóka, de nem zsákokban, dobozokban, ládákban, hanem ömlesztve. És ahogy haladunk, időnként lepotyog pár pityóka.