Tanösvényt avattak Zalánpatakon

2008. július 17., csütörtök, Közélet

Több mint négy kilométer hosszú tanösvényt alakított ki a Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat és a Polaris Egyesület Zalánpatakon. A Zergeboglár névre keresztelt, zöld háromszög jelzéssel ellátott tanösvényen haladó betekintést nyerhet az erdőgazdálkodás folyamatába és a természetvédelembe.

A séta során a közvetlen megfigyelés, tapasztalás és gyakorlati tevékenység által megismerheti az erdő csodáit — közölte Rabocskai László vezető tanár. A tanösvény tíz állomása az ember és a természet kapcsolatát, a földtani értékek közül a mofettát és az ásványvízforrásokat, a fafajtákat, az ökológiai egymásutániságot, a gyógynövényeket, az erdő jellegzetes hangjait mutatja be. A Hagyásfa nevű állomás régi székely szokásokra utal, ugyanis a székely falutörvények már a XVII. század végén tiltották és büntették a határban lévő vadalma-, vadcseresznyefák kivágását. Az utolsó állomásnál védett értékek kerülnek előtérbe, ezt a málnási önkormányzat által helyi érdekű védett területté nyilvánított Csuklyon ásványvízforrás környékén alakították ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1756
szavazógép
2008-07-17: Közélet - Iochom István:

Annegret nővér hazamegy (Kézdiszentléleki Szent Klára Öregotthon)

A szentléleki Szent Klára Öregotthont 1995-ben alapította a gyulafehérvári főegyházmegyéhez tartozó Caritas. Ezt megelőzően, 1992-ben a volt téeszirodáknak helyet adó épületet megvásárolta Réthy György akkori kézdiszentléleki római katolikus plébános, majd átadta használatba a Caritasnak. A sepsiszentgyörgyi Caritas-kirendeltséghez tartozó otthont M. Annegret mallersdorfi ferences nővér vezette beindítása óta, de e hónap közepén átadja azt Kinga nővérnek.
2008-07-17: Közélet - Farcádi Botond:

A 131-es úton befejezték az aszfaltozást

Befejezték a 131-es megyei út aszfaltozását — közölte lapunkkal Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke. A teljesen felújított útszakasz átadását augusztus végéig tervezik, jelenleg ugyanis az útpadka-kiegészítésen dolgoznak, majd a fémkorlátokat kell felszerelniük.