Labdarúgás, I. ligaIsmét a hajrában veszített pontokat a Sepsi OSK

2018. április 2., hétfő, Sport

Az FC Voluntari elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a hajrában veszített két pontot a Sepsi OSK, miután az alsóházi rájátszás 3. fordulójának zárómérkőzésén, hétfő este négygólos mérkőzésen játszott döntetlent a Temesvári Poli vendégeként a Dan Păltinișanu Stadionban. A piros-fehérek a playoutban a harmadik meccsüket is pontosztozkodással zárták, ezzel szemben a Bukaresti Juventus és a Medgyesi Gázmetán ebben a fordulóban begyűjtötte a három pontot, így a szentgyörgyiek a kiesést jelentő, utolsó helyre csúsztak.

  • Fotó: Alex Nicodim
    Fotó: Alex Nicodim

Negyven fős Székely Légió kísérte el a szentgyörgyi csapatot, akiknek a biztatásától volt hangos a helyi szurkolók hiányában szinte üres stadion. Bár a szurkolók kitettek magukért, a piros-fehér mezes labdarúgók megilletődve kezdték a mérkőzést. A Béga-partiak már a 6. percben egy jobb oldali beadást követően közel álltak a gólszerzéshez, Gabriel Vașvari próbálkozását azonban Niczuly Roland könnyedén védte. A pontatlan passzok megnehezítették a Sepsi OSK támadójátékát, keveset tudták tartani a játékszert, így csak Fülöp István szabadrúgása jelentett némi veszélyt Cătălin Straton kapujára. A házigazdák többet birtokolták a labdát, a mezőnyfölényük pedig a 23. percben érett góllá: Alexandru Munteanu passzolt a védők mögül kilépő Denis Haruț elé, aki jobb oldalról beívelt középre, ám Niczuly résen volt és védte Mihai Roman közeli próbálkozását, a kipattanót a figyelmetlen védők között Alexandru Ciucur lőtte a hálóba (1–0). A kapott gól kissé észhez térítette a vendégeket, akik a 33. percben közel álltak az egyenlítéshez, de Ionuț Ursu fejesét Straton bravúrral védte, majd nem sokkal később Marko Simonovski fejes próbálkozását is hárította a hálóőr.

A második félidőben támadó szellemben lépett pályára az Eugen Neagoe edzette csapat: az 50. percben Albert Dalmau Martínez iramodott meg a védők között, a spanyol beadásnak szánt lövését Andrei Artean próbálta szögletre tolni, ehelyett látványos öngólt szerzett, hiszen a labda a jobb felsőben kötött ki (1–1). A folytatásban Ciucur és Vașvari okozott galibát a piros-fehér mezesek védelmében, válaszul pedig a szentgyörgyiek a 79. percben a csereként beálló Benjamin Kuku távoli lövésével átvették a vezetést (1–2), majd, nem sokkal később Fülöp szabadrúgása csattant a bal kapufán.

A hajrában aztán jött az újabb figyelmetlenség védelemben: a 89. percben a szintén csereként beálló Alin Șeroni mentett pontot a lila-fehéreknek. Niczuly bravúrosan védte Maximiliano Oliva közeli próbálkozását, de a kipattanóra ezúttal is a hazaiak játékosa csapott le, majd a hálóba pöckölte a labdát (2–2).

A Sepsi OSK 2018-ban mindössze egy mérkőzést fejezett be kapott gól nélkül, a legutóbbi két találkozón pedig értékes pontokat veszített az utolsó percekben. A piros-fehérek április 9-én, hétfőn 18 órától a szintén a kiesés ellen küzdő Bukaresti Juventus otthonában játszanak az alsóházi rájátszás 4. fordulójában.

Mestermérleg

„Kitűztük magunk elé, hogy győzünk Temesvár ellen, viszont, ahogy az első félidőben játszottunk, nem érdemeltünk többet, még akkor sem, ha volt egy hatalmas helyzetünk, és akár a szünetre döntetlennel is vonulhattunk volna. Egyáltalán nem tetszett, ahogy az első 45 percben játszottunk. A második játékrészben teljesen mást mutattunk, több cserét is végrehajtottam, próbáltunk egész pályás letámadással nehezíteni az ellenfelünk dolgát. Sikerült két gólt szereznünk, illetve még egy kapufánk is volt Fülöp révén: a labda a léc belső felét találta el, de így sem gurult a hálóba. Nem úgy alakult, ahogy kellett volna, ráadásul a 89. percben ismét figyelmetlenek voltunk, így a Temesvár egyenlített. Az előző fordulóban az FC Voluntari ellen is az utolsó percekben veszítettünk pontokat. Ilyen a labdarúgás, ezek pedig a mi hibáink voltak. Meg kell próbálnunk javítani, de lehetséges, hogy a rangsorban elfoglalt helyünk miatti nyomás sem segít a helyzeten. Gratulálok Kukunak a Sepsi OSK mezében jegyzett első góljához, viszont sokkal többet várok tőle, akárcsak a többiektől, mert jóval többet tudnak, mint amit mutattak Temesvár ellen” – nyilatkozta a mérkőzés után Eugen Neagoe vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 3. forduló: Temesvári Poli–Sepsi OSK 2–2 (1–0).

Temesvár, Dan Păltinișanu Stadion, mintegy 300 néző. Vezette: Radu Petrescu (Bukarest). Temesvár: Straton – Haruț, Artean, Cânu, Raț – Enescu, Vașvari – Munteanu, Croitoru (Șeroni, 84.), Ciucur (Oliva, 70.) – Roman. Vezetőedző: Leontin Grozavu. Sepsi OSK: Niczuly – Sato, Obšivač, Ursu, Dalmau – Ghinga (Petrovic, 61.), Fülöp – Oliveira (Kuku, 46.), Tandia, Hamed (Dima, 90.) – Simonovski. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Gólszerzők: Ciucur (23.), Șeroni (89.), illetve Artean (50. – öngól), Kuku (79.). Sárga lap: Cânu (74.), Croitoru (76.), illetve Sato (43.), Ghinga (54.), Ursu (60.). Piros lap: Raț (90+3.).

 

További eredmények: * playoff: Craiova–Kolozsvári CFR 0–0, Astra Giurgiu–FC Viitorul 0–2 (gólszerzők: Ghiță 29., I. Hagi 89.), FCSB–Jászvásári Poli 1–0 (gsz.: Budescu 71.) * playout: Concordia Chiajna–FC Botoșani 0–0, Dinamo–Bukaresti Juventus 1–2 (gsz.: Popa 51., illetve C. Petre 10., Wallace 70.), FC Voluntari–Medgyesi Gázmetán 1–2 (gsz.: Cernat 88. – tizenegyesből, illetve Fernandes 70., Rondon 80.).

A playout rangsora:

1. Dinamo       1          0          1          4–2    23

2. Botoșani     0          2          0          0–0    22

3. Voluntari     1          1          1          4–4    18

4. Chiajna       0          2          1          2–3     16

5. Temesvár    0          1          2          2–4    15

6. Medgyes     2          0          1          4–5    14

7. Juventus     2          1          0          3–1     13

8. Sepsi OSK  0          3          0          5–5     13

A 4. forduló: * playoff: Jászvásári Poli–FC Viitorul, Kolozsvári CFR–Astra Giurgiu, FCSB–Craiova * playout: FC Botoșani–FC Voluntari, Dinamo–Concordia Chiajna, Medgyesi Gázmetán–Temesvári Poli, Bukaresti Juventus–Sepsi OSK.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1534
szavazógép
2018-04-02: Belföld - :

Felelősségre vonnák Ion Iliescut és Petre Romant

A Ion Iliescu, Petre Roman és Gelu Voican Voiculescu elleni bűnvádi eljárás elindításának engedélyezését kéri Klaus Iohannis államfőtől Augustin Lazăr legfőbb ügyész. Mindhármuk esetében emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények miatt indítanának eljárást az 1989-es forradalom ügyében.
2018-04-03: Közélet - :

Összegyűlt több mint egymillió aláírás (Minority SafePack)

Kedden éjfélkor lezárult a Minority SafePack nemzeti kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése. Az összegyűlt aláírások száma megközelíti az 1,2 milliót.