Gyarapodtak a kovásznai helyi rendőrök

2018. április 11., szerda, Közélet

Autóval gazdagodik a kovásznai helyi rendőrség. A helyi tanács múlt heti gyűlésén döntöttek arról a városatyák, hogy a polgármesteri hivatal tulajdonában lévő, 2016-os évjáratú Dacia Logan személygépkocsit átadják a helyi rendőröknek.

  • Bokor Gábor felvétele
    Bokor Gábor felvétele

A kovásznai városi rendőrségben öten teljesítenek szolgálatot, és gyakorlatilag képtelenek a város 158 négyzetkilométeres adminisztratív területét, a belterülettől a Tündérvölgyig, másik irányba Csomakőrösig, gyalog lefedni – érvelt Gyerő József polgármester. Azt is elmondta,  együttműködnek az állami rendőrséggel is, de vannak feladatok, amelyeket nem bízhatnak rájuk, többek között ezért szükséges a polgármesteri hivatalnak alárendelt helyi rendőrség. A rendőrök kettesével, két váltásban, nyolc-nyolc órát dolgoznak, miközben egyikük szabadnapját, szabadságát tölti – magyarázta a testület működését Gyerő.

A tanácsülésen Lungu Marian-Lucian, a helyi rendőrség vezetője tartott beszámolót. Sokoldalú tevékenységükkel meg voltak elégedve a városatyák, többen hangoztatták, hogy szükség van a hivatalra.

Domaházi János azt kérte, ha már lesz autójuk, fordítsanak nagyobb figyelmet a környezetvédelemre.

Egyedül Manea Ovidiu-Mihai fogalmazta meg: a sok pozitívum mellett az elégtelenségeket is fel kellene sorolni a hasonló beszámolókban, a megoldásokban talán a tanácsosok is segíthetnek. Lungu úgy értékelte, egyelőre nem szembesülnek problémákkal.

A helyi rendőrök autóját nemsokára feliratozzák, megkülönböztető fény- és hangjelzőkkel látják el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1776
szavazógép
2018-04-11: Közélet - Hecser László:

A tűzoltók sem kivételek

Bölön tanácsa év elején határozatot fogadott el a községi javak őrzéséről, s megszabta a háztartásonként fizetett illeték mértékét; az árak jelképesek: 8 és 18 lej között egy évre. A rövid, alig négy cikkelyből álló határozat egyik kitételét azonban – amelyik az önkéntes tűzoltócsoport tagjainak adott volna felmentést – a kormánymegbízotti hivatal törvénytelennek nyilvánította, és visszavonására szólította fel az önkormányzatot.
2018-04-11: Közélet - Szekeres Attila:

Háromszék Moldovában

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület részt vett a Moldovai Köztársaság fővárosában, Chișinăuban 23. alkalommal szervezett, Turizmus, szabadidő, hotelek című idegenforgalmi vásáron, ahol  térségünket népszerűsítette.