Félszáz munkanélkülit alkalmaztak

2018. június 14., csütörtök, Közélet

Az április végi sepsiszentgyörgyi állásbörzén próbamunkára, interjúra hívott érdeklődők mintegy felét alkalmazták – derült ki a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség összesítőjéből.

  • Albert Levente archív felvétele
    Albert Levente archív felvétele

Mint arról beszámoltunk, a rendezvényen 29 vállalkozás mintegy 600 szabad munkahelyet hirdetett meg, s ugyan helyben egyetlen munkaviszony sem jött létre, később a kiválasztott 118 álláskeresőből 58-nak sikerült elhelyezkednie. Az érintettek főként vendéglátásban, kereskedelemben, készruhagyárakban dolgoznak, de élelmiszer-ipari, fakitermelés és fafeldolgozással foglalkozó cégek, építkezésben, szállításban érdekelt munkaadók is alkalmaztak. Háromszéken hónapok óta tartósan alacsony a munkanélküliségi mutató, az április végén jegyzett érték 3,61 százalék volt. A nyilvántartott munkanélküliek száma 3100 körül alakul, segélyre azonban igen kevés, a legutóbbi összesítés szerint mindössze 385 háromszéki jogosult. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1745
szavazógép
2018-06-14: Közélet - Bokor Gábor:

Újjáépítik a kisborosnyói hidat

Több infrastrukturális munkálatra készülnek a Nagyborosnyó köz­séghez tartozó településeken. A tervek szerint újjáépítenének egy hidat Kisborosnyón, Kispatak irányába nyolcszáz méteren korszerűsítik az utat – tudtuk meg Ilie Nicolae polgármestertől.
2018-06-14: Közélet - Iochom István:

Anyanyelvápolásban jeleskedő tanulók

Négy éve, hogy Kézdivásárhely két magyarországi testvérvárosának – Mezőkövesd és Hatvan – önkormányzata felajánlásából minden tanév végén 100 ezer forintos díjban részesülhet két, az anyanyelv ápolásában jeleskedő kézdivásárhelyi tanuló. A díjat idén a Nagy Mózes Elméleti Líceum két tanulójának, Nánia Hildának és Fülöp Barbarának ítélték oda.